Nu ook jeugdkampen mogelijk op Steenbakkershoeve in Rollegem

Over de weilanden rond de Steenbakkershoeve zullen deze zomer veel jongeren ronddwalen.©ELS DELEU
Over de weilanden rond de Steenbakkershoeve zullen deze zomer veel jongeren ronddwalen.©ELS DELEU
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vanaf nu kunnen jeugdgroepen kamperen op de Steenbakkershoeve aan de Marksestraat in Rollegem. Organisaties met een zomeraanbod voor kinderen, jongeren en jeugdverenigingen krijgen er twee hectares aan weiland ter beschikking.

De Steenbakkershoeve ligt langs een door bomen beschutte weide waar zo’n 100 personen of een 15-tal tenten terecht kunnen. Met een aansluitende grote speelweide van 1,5 hectare is er plaats voor grote en kleine groepen die ‘back to basic’ willen gaan. Water en elektriciteit is voorzien voor groepen die hun leden iets meer comfort willen bieden. De Steenbakkershoeve is lid van Kojeva Vlaanderen vzw, dat is de koepelorganisatie voor jeugdtoerisme en er zijn ook contacten met Toerisme Vlaanderen. Vanuit de stad wordt de hoeve ook ondersteund door Jeugdcentrum Tranzit en jeugdverblijfcentrum De Warande. Schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn is trots dat het zomeraanbod voor de jeugd in eigen land hiermee wordt uitgebreid.

Eerste kamp

De kampplaats werd deze week voor het eerst ingenomen door studenten van Rhizo Vivato die er hun Back to Basic project hadden voor jongvolwassenen met een beperking. Overnachten was enkel mogelijk voor de studenten die dit in hun klasbubbel deden. Voor de jongvolwassenen met een beperking was dit nog niet toegelaten. Zij keerden elke dag van het kamp terug naar Rollegem. Voor Frank Renard en Heide Moreels van de Steenbakkershoeve is het een droom om jeugdig volk rond zich te hebben. Zij hebben zelf ervaring als animator, hoofdverantwoordelijke en beheerder van jeugdkampen. “Zo is het idee gerijpt om van de weide een kampterrein voor jeugdorganisaties te maken.” Er zijn in de zomervakantie nog vrije plaatsen en ook boekingen voor volgende jaren zijn al mogelijk. Ook weekendkampen behoren tot de mogelijkheden.

Info: www.de-steenbakkershoeve.jouwweb.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier