Nieuwe kinderburgemeester Kobe wil Kuurne veiliger maken: “Voor schoolgaande jeugd”

Kersvers kinderburgemeester Kobe Dewaele samen met burgemeester Francis Benoit bij het nieuwe kunstwerk dat onlangs werd onthuld. © BRU
Redactie KW

Kobe Dewaele werd afgelopen zondag verkozen tot kinderburgemeester van Kuurne. Kobe woont op de Meikever en is leerling van de vrije basisschool Sint-Pieter. Ambities om in de politiek te gaan, heeft Kobe niet, al kan die gedachte nog wijzigen tijdens het komende jaar.

“Aan mijn deelname om in de kindergemeenteraad te zetelen had ik vooraf geen verwachtingen gekoppeld”, vertelt een enthousiaste Kobe. “Via een affichecampagne had ik opgesomd waarom ik vermoedelijk een goede schepen zou zijn. Daarnaast heb ik geregeld ook goede ideeën, ben ik niet egoïstisch ingesteld, kan ik goed samenwerken met anderen en bied ik steeds een luisterend oor bij problemen. Ook deze eigenschappen hebben ongetwijfeld meegespeeld dat ik uiteindelijk kinderburgemeester ben geworden.”

Bezige bij

Ook in zijn vrije tijd is Kobe een bezige bij. Zo doet hij al twee jaar aan muurklimmen, beoefent hij al acht jaar judo bij Yama Arashi Bavikhove en is hij lid van Chiro Sint-Michiel. “Ik hoop dat ik tijdens het komende jaar als kinderburgemeester toch enkele zaken kan veranderen”, gaat Kobe verder. “Zo zou ik bijvoorbeeld graag de aanwezige basketbalkorven op het sportpark graag ingepland zien op een andere plaats. Daarnaast wil ik het ook veiliger maken voor de schoolgaande jeugd en spelende kinderen in de diverse woonwijken door verkeersdrempels te laten voorzien.”

Felicitaties

Toen Kobe maandag aankwam op school werd hij meteen bedolven onder de vele felicitaties van zowel zijn medeleerlingen als juffen en meesters. Kobe wordt bijgestaan door de kinderschepenen Renée Roobrouck (VBS Sint-Michiel), Iro Defever (Centrumschool), Amélie Deleu (Pienter), Merlijn De Bosschere (Wijzer) en Chadi Abid (GO De Boomgaard). De overige kindergemeenteraadsleden zijn Mats Lesage (VBS Sint-Michiel), Loïc Dusselier (VBS Sint-Pieter), Kobe Van Eekelen (GO De Boomgaard), Amélie Pockéle (Centrumschool), Ferre Demeyere (VBS Sint-Michiel), Camille Beyens (VBS Sint-Michiel), Kasper Schietgat (Centrumschool), Sil Christiaens (Pienter) en Lena Hugelier (VBS Sint-Michiel). In totaal werden 140 stemmen uitgebracht door de leerlingen van de Kuurnse scholen. Drie daarvan werden echter als ongeldig beschouwd, gezien de personen in kwestie alle bolletjes hadden gekleurd. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier