Mathias pakt uit met vernieuwd concept voor verjaardagsfeestjes: “Kinderen wanen zich in heus voetbalparadijs”

Tijdens de feestjes ontdek je tal van voetbalvarianten. Deze week was Julien Kino de jarige, we zien hem samen met organisator en vrienden: Thibault, Rhube, Louis, Arnaud, Fons, Jonas en Jef. © Stefaan Beel
Redactie KW

Mathias Piceu is de bezieler van Multifootacademy en pakt uit met een vernieuwd concept voor verjaardagsfeestjes. “Van zodra de kinderen de zaal binnenkomen, wanen ze zich in een echt voetbalparadijs!”

Mathias Piceu richtte in 2019 Multifootacademy op, een organisatie waar alles rond voetbal draait. “Veel jongens en meisjes zijn lid van een voetbalclub, maar ik wou, los van elke club, iets extra aanbieden. Zo geef ik privé-trainingen, voetbalstages en techniektrainingen. Al van bij de opstart organiseerde ik ook voetbal-verjaardagsfeestjes, maar nu pak ik uit met een nieuw concept.”

Aanvankelijk vonden de verjaardagsfeestjes plaats op het veld van Dosko Beveren. “Maar het Belgische weer wil niet altijd mee en de velden waren ook regelmatig bezet”, vertelt Mathias, “daarom ging ik op zoek naar een nieuw concept.” Mathias is leerkracht LO in de Burgerschool en zo wist hij dat de sporthal altijd vrij is op woensdag- en zaterdagnamiddag. “Bovendien zit je er altijd droog”, lacht hij. “Als de kinderen de zaal binnenkomen, wanen ze zich in een voetbalparadijs. Zo kocht ik een grote voetbaldarts en een soccerpool-springkasteel. Er is een boardingveld om matches te spelen, een keepercorner en zelfs een FIFA-hoek waar ze met de PlayStation kunnen spelen. Zo bied ik op een leuke en speelse manier vijf varianten aan van voetbal.”

Gratis koffie

Ook de ligging is een meerwaarde voor de ouders. “Doordat de Burgerschool zich in het stadscentrum bevindt, kunnen ouders hun kinderen afzetten en een uurtje of twee onbezorgd de stad in trekken. Ik sloot ook een samenwerking af met Café Moustache waardoor de ouders van aanwezige kindjes een gratis koffie kunnen gaan drinken.”

“Ik bied op een leuke en speelse manier vijf varianten aan van voetbal”

De voetbalfeestjes van Multifootacademy zijn er voor kinderen vanaf 8 jaar. De groepen tellen minstens 8 en maximum 14 kinderen en je betaalt een vaste prijs van 150 euro.

“Je kan ook extra’s boeken zoals een beker voor de deelnemers of iets om te knabbelen, maar dat is niet verplicht”, weet Mathias nog te vertellen. (Lieve Coffyn)

Vanaf 2024 zijn de springkastelen ook te huur voor communie- of verjaardagsfeestje bij je thuis. Alle info en reserveren kan via www.multifootacademy.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier