Kindercentrum reageert na racistische opmerking

Het campagnebeeld dat bij enkelingen kwaad bloed zette. (gf)
Redactie KW

Op sociale media is ophef ontstaan nadat een man een foto van de rekruteringscampagne van Kindercentrum vzw had gedeeld. “Alweer een jobaanbieding met een gesluierde”, stond erbij. Het bericht lokte meer dan 200 reacties uit. Kindercentrum keurt het bericht af. “Dit druist in tegen onze waarden.”

Het centrum heeft kinderdagverblijven in Waregem, Lichtervelde, Wingene en Ruiselede. Vanaf dit jaar zijn er 39 extra plaatsen in Waregem. Met een rekruteringscampagne wil men personeel aantrekken. Daarbij werden vier huidige medewerkers betrokken.

Het eerste beeld – waarop een vrouw met een hoofddoek staat – werd woensdagochtend gedeeld in de Facebookgroep ‘Ge zijt van Waregem als’, die zo’n 12.000 leden telt. Een man schreef erbij: “Alweer een jobaanbieding met een gesluierde in Waregem! Doe zo voort”, gevolgd door een kotsende smiley.

Zijn bericht lokte meteen veel reacties uit. De meeste groepsleden reageerden verontwaardigd. “Dit is iemand die heel lief en meelevend is en veel vertrouwen biedt aan onze kinderen. Wat je schrijft is heel grof, je moest je schamen.”

Doorsnede

De vrouw in kwestie werkt in het Brugske, de buitenschoolse kinderopvang bij Vrije Basisschool Sint-Petrus. Ze wil niet reageren, maar bedankt wel de ouders voor hun steun.

“We zijn bijzonder teleurgesteld door de racistische opmerkingen. Onze organisatie staat voor inclusiviteit en respect voor alle mensen, ongeacht hun geloof of afkomst”, klinkt het bij Kindercentrum vzw.

“Dit druist hard in tegen onze waarden”, zegt directeur Tom Braet. “We willen een duidelijk signaal geven. Wij staan 200 procent achter ons personeel. Onze campagne telt vier beelden, dit is er een van. We tonen wie er op onze werkvloer actief is. Dat is een doorsnede van de maatschappij, net zoals de kinderen die we hier opvangen. We onthouden vooral de vele positieve reacties onder het bericht.” (LV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier