Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren

Kenji Deroo en Senne Pieters in jeugdhuis De Caravanne. © DRD
Redactie KW

Jeugdhuis De Caravanne opende afgelopen zaterdag voor de laatste keer de deuren. Bij gebrek aan vrijwilligers gaat de pleisterplaats van heel wat Deerlijkse jongeren voorgoed dicht. Er werd in stijl afscheid genomen met ‘The last dance’.

“We luidden in januari nog de alarmklok”, stelt jeugdfunctionaris Tim Vander Cruyssen. “Er was dringend nood aan nieuwe jonge krachten. De noodkreet die we slaakten, kende geen gevolg want de zoektocht leverde geen nieuwe enthousiaste vrijwilligers op. We konden niet anders dan de handdoek gooien. De sluiting was onvermijdelijk.”

Met ‘The last dance’ werd het alvast een afscheid in stijl waarvoor ook flink wat jongeren opdaagden. Behalve de deejays Ridge, Foxy en BeatMatte ging ook schepen van Jeugd Bert Schelfhout (Open VLD), alias DJ Schelfie, achter de draaitafel staan. “Uiteraard jammer dat het doek gevallen is over jeugdhuis De Caravanne. Ups en downs zijn typisch voor een jeugdhuis, dat staat of valt met zijn vrijwilligers.”

“Heel veel woorden van dank alvast voor Senne Pieters, Jani Deroo en Achlem Ouerghi die gedurende lange tijd de dynamische coördinatorengroep van het jeugdhuis vormden. Ook dikke merci aan de vrijwilligers die er voor gezorgd hebben dat de Deerlijkse jeugd hier onvergetelijke momenten heeft beleefd. Mocht er weer interesse komen voor een jeugdhuis, dan blijven wij altijd open staan voor nieuwe initiatieven.”

Na enkele jaren proefdraaien als pop-up project opende het jeugdhuis De Caravanne medio 2018 de deuren in het voormalige lokaal van duikersclub Stingrays in de Harelbekestraat in het centrum van de gemeente. De belangrijkste doelstelling was een ontmoetingsplaats te creëren waar de Deerlijkse jeugd op een gemoedelijke manier kon samenkomen.

Van bij het begin werd er gestreefd naar een goede verstandhouding met de buren en dat lukte ook. Met de ruime tuin, ideaal voor een zomerbar, was het jeugdhuis eigenlijk ideaal gehuisvest. Maar bij gebrek aan vrijwilligers is het nu definitief gedaan.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier