Er valt heel wat te beleven op speelpleinwerking Jakkedoe: “We zoeken nog monitoren”

Alle jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom om als animator aan de slag te gaan. “De enige voorwaarde die wij stellen is dat ze enthousiast zijn”, klinkt het. © GF

Van maandag 1 tot en met vrijdag 19 juli én van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 30 augustus is er de jaarlijkse speelpleinwerking Jakkedoe op het gelijknamige speelplein aan Steuren Ambacht. “Kinderen vanaf het peuterklasje tot en met het tweede middelbaar kunnen er in die periodes komen spelen en genieten onder de leiding van animatoren”, zegt jeugdconsulente Kimberly Tanghe.

De ouders en hun kinderen kunnen zelf bepalen wanneer ze naar de speelpleinwerking komen. Het hoeft dus niet elke dag te zijn. Per halve dag betaal je voor een kind drie euro, blijven over de middag kost twee euro extra en voor een volledige dag betaal je acht euro. Betalen gebeurt via factuur achteraf. Voor kinderen onder de 14 jaar kunnen de ouders een fiscaal attest downloaden via de webshop, ze hebben recht op een belastingvermindering van 45 procent van het bedrag. Bijna alle ziekenfondsen bieden een gedeeltelijke terugbetaling aan.”

Er zijn zes leeftijdsgroepen voorzien en ook nog een afzonderlijke tienerwerking (voor jongeren geboren in 2010 en 2011). Er staan diverse activiteiten en uitstappen op het programma waarvoor de ouders wel iets extra moeten betalen. Op 2 en 9 juli én 13 en 22 augustus zijn er kookdagen (10 euro), op 4 juli trekken ze naar De Gavers in Harelbeke (15 euro), op 12 juli is er ‘Kid Rock’ (20 euro), op 20 augustus is er een uitstap naar zee (15 euro), op 27 augustus bezoekt men Plopasaland in Adinkerke (30 euro). De laatste dag van de speelpleinwerking is er traditioneel frietjesdag (12 euro). Tijdens de sluitingsperiode van de speelpleinwerking is er op donderdag 8 augustus nog een uitstap naar de musical Sneeuwwitje in Plopsaland en daarvoor betaal je 30 euro per kind.

oproep

“Het is minder evident geworden om de animatorenplanning rond te krijgen”, zegt Kimberly. “En er mogen zich best nog extra animatoren of monitoren aanmelden bij Jakkedoe. Voorwaarden? Alle jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom om als animator aan de slag te gaan. De enige voorwaarde die wij stellen is dat ze enthousiast zijn om in een speels team aan de slag te gaan en samen heel wat kinderen een leuke zomer te bezorgen.”

Meer info bij de Jeugddienst op 051 31 58 70 of mail jeugddienst@lendelede.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier