Eerste G-Paaskamp voor kinderen met autisme

V.l.n.r. de schepenen Jens Balliere, Gino Dumon en Stijn Jonckheere, Iris Herteleer van het Huis van het Kind, burgemeester Romina Vanhooren, auticoach Mario Verleene, directeur Arnoldusschool Vera Verlinde en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert bij de voorstelling van het G-paaskamp. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

Van maandag 1 tot vrijdag 5 april vindt in basisschool GO! Arnoldus voor het eerst een G-paaskamp plaats voor kinderen met autisme.

“Het doel is om deze kinderen niet alleen te vermaken, maar ook belangrijke sociale vaardigheden bij te brengen”, zegt schepen van Jeugd Jens Balliere.

Spel en beweging

Tijdens het vijfdaags G-paaskamp staan spel en beweging centraal, met een afwisseling van prikkelarme activiteiten die speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van kinderen met autisme.

“We organiseren dit kamp in samenwerking met de auticoaches Shari De Zutter en Mario Verleene in basisschool GO! Arnoldus. Naast het stimuleren van sociale interactie en ontwikkeling begrijpen we ook het belang van rustmomenten voor kinderen met autisme. Daarom hebben we een speciale prikkelarme ruimte gecreëerd waar deelnemers zich kunnen terugtrekken en ontspannen wanneer dat nodig is. Hier kunnen ze tot rust komen en zichzelf opladen, zodat ze weer vol energie kunnen deelnemen aan de activiteiten”, licht schepen Jens Balliere toe. (LIN)

Het kamp is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 11 jaar en de kosten bedragen 175 euro per deelnemer. Meer informatie en inschrijven op www.jijenwijauticoaching.be/g-kamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier