De Chiromeisjes Ilse gaan op zomerkamp naar Bocholt: “Nog op zoek naar spullen”

(gf)

Van zondag 21 tot en met woensdag 31 juli gaan de Chiromeisjes Ilse op kamp bij de Chiro Lozen in Bocholt. “Wie nog niet ingeschreven is, kan dit nog doen tot ten laatste zondag 30 juni”, zegt Sarah Delrue van de Chiroleiding. “En ook wij kunnen net als de Chirojongens Sint-Nico nog wat spullen gebruiken.”

“Ieder jaar gaan de Chiromeisjes Ilse tijdens de laatste tien dagen van juli op kamp naar Bocholt, niet ver van Bree in de provincie Limburg”, aldus Sarah. “De plek van de kampplaats kennen we al een tijdje. Die wordt altijd enkele jaren op voorhand vastgelegd. Ondertussen zijn we met de hele leidingploeg, zo’n 23-tal leidsters, al bezig met de voorbereiding van het kamp. De meeste afdelingen van onze Chirogroep bereidden bijvoorbeeld al hun volledige spelprogramma voor. En tijdens de week voor het kamp zorgen we er dan voor dat alle materiaal klaarstaat om dan met een vrachtwagen vervoerd te worden. Alles verloopt tot nu toe heel vlotjes en zonder problemen.”

Welke spullen kunnen jullie nog gebruiken voor het kamp?

“Net als de Chirojongens Sint-Nico zoeken de Chiromeisjes Ilse nog een aantal spullen voor het kamp. Als we die van kennissen of sympathisanten kunnen krijgen, dan moeten we die niet met het geld uit onze Chirokas betalen. Dat is beter dan dat we nieuwe spullen moeten aankopen. Volgende spullen kunnen we zeker nog gebruiken op ons kamp: fietsbanden, tennisrackets, tennisballen, kleine kegels, trainingshoedjes, hoepels, stiften en zachte ballen. Mensen die ons daarmee kunnen helpen, mogen die spullen bezorgen in ons Chirolokaal in de Stationsstraat 5b (Oude Gemeentekoer), maar nemen dan best even contact met mij (0472 91 03 02) en Ayla Devos (0479 19 06 38).”

Is jullie kookploeg al volledig?

“Ja! Ook dit jaar staat een heel bekwame kookploeg klaar om de hongerige magen op het kamp in Bocholt van lekker eten te voorzien. We geven toch even de namen mee van zij die dit jaar meegaan op kamp: Jana Deblauwe, Jeroen Demets, Joke Vermote, Kimberly Tanghe, Tine Vandaele, Ward Bossuyt, Stijn Vancoillie, Stefanie Van Simaeys, Pieter-Jan Veranneman, Lynn D’Haene, Lieselotte Malysse, Christophe Delrue en Lisa Geldhof.”

Dat is een hele kookbrigade?

“Dat is zo! Maar we hebben op ons kamp in juli een grote kookploeg nodig. Nu al zijn er 81 van de 123 leden ingeschreven voor het kamp en er zullen er ongetwijfeld nog bijkomen. Er zal dus wel wat ‘afgekookt’ worden!”

Hoe zit het met de leiding?

“Met de hele leidingploeg staan we in voor allerlei activiteiten en spelletjes én vooral voor een goed en veilig verloop van het kamp. De leidsters van dienst zijn: Amber Dupont, Ayla Devos, Yvonne Vermeersch, Margot Vanhollebeke, Febe Vanhee, Lani Desplenter, Zorah Beeuwsaert, Emma Montegnies, Julia Hugelier, Loor Vanhee, Amber Vanhee, Marthe Vanderbauwenhede, Frienne Demeulemeester, Lotte Vanderheeren, Yelena Desmet, Noor Vanwijnsberghe, Lieze Vancoillie, Emilie Vanasten, Bieke Parmentier, Hope Remmery, Louise Moortgat, Julia Dedeurwaerder en Sarah Delrue.”

Hoe is de samenwerking met de Chirojongens?

“De samenwerking met de Chirojongens Sint-Nico verloopt heel vlotjes. We hebben een heel goede band met de Chirojongens. Zo zijn we eerder dit jaar met de beide leidingploegen op weekend geweest en we geven ook één keer in het jaar samen leiding aan de jongens en meisjes, namelijk op Christus Koning. Volgend Chirojaar bestaan onze Chiro’s respectievelijk 60 en 70 jaar en ook om die jubilea te vieren werken we samen.”

Welke activiteiten komen er nog aan voor jullie op kamp vertrekken?

“Voor we op kamp vertrekken zullen we eerst nog een beetje geld in het laatje proberen te brengen met onze pop-upzomerbar Barra de Verano op zaterdag 13 juli op de Oude Gemeentekoer. Met een optreden van Unlock Dialogue, live dj-sets van dj’s Redmag en Gud Vibez, cocktails en mocktails, kinderanimatie en streetfood. De toegang is gratis.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier