Chiro Gits organiseert eerste Novemberfest: “Beste outfit wint meter bier”

Op de foto herkennen we vooraan v.l.n.r.: Marte Verduyn, Laure Vanbrabant en Eloise Lievens. Op de tweede rij: Renée Wallays, Aline Declercq, Marthe Defevere en Febe Verschaeve. Achteraan herkennen we: Hanne Van Gheluwe, Emma Vandenberghe, Margaux Deboosere, Pauline Wydooghe, Helena Ghyselen, Julie Decoster en Janne Devriendt. (foto EVG)
Redactie KW

De meisjeschiro van Gits organiseert op zaterdag 13 november voor het eerst ‘Novemberfest’. Het wordt een coronaveilig feestje met sfeercafé en tal van leuke activiteiten.

“Normaal gezien houden wij elk jaar onze traditionele fuif ‘Chiros’ in november. Door de coronaperikelen zagen wij ons genoodzaakt om een alternatief te voorzien. De coronacijfers gaan niet de goeie kant uit en door de verscherpte veiligheidsmaatregelen wisten we niet of onze fuif zou kunnen doorgaan. We speelden op safe en kozen voor een alternatief. Onze Chiros-fuif verplaatsen we naar februari”, vertellen de veertien enthousiastelingen.

Sfeercafé met deejay

“Ons Novemberfest gaat door in de lokalen van de Scouts waar we veel ruimte hebben. We voorzien ook een tent waar iedereen de beentjes kan uitstrekken op de muziek van DJ Atmosics, onze vaste deejay die telkens voor een goeie ambiance zorgt. We richten ons op jongeren, maar ook op volwassenen die ervan houden om bijeen te komen met vrienden. Voor Novemberfest halen we onze inspiratie uit Oktoberfest, dat alom bekend is voor de typische outfits. De persoon of groep die het best verkleed is wint één meter bier. We hopen dus dat zoveel mogelijk mensen verkleed komen want dat bevordert de sfeer”, vertelt leidster Eloise Lievens.

Zorg dat je verkleed komt, want dat bevordert de sfeer

De opbrengst van Novemberfest gaat naar een goede werking van de Chiro. “We kopen er nieuw spelmateriaal mee maar ook andere dingen. Zo voorzien we geregeld eens een speciaal vieruurtje zoals pannenkoeken. Het overige geld houden we opzij voor ons jaarlijks kamp dat dit jaar doorgaat van 11 tot 21 juli”, gaat Aline Declercq verder.

Chiro Gits boomt

De meisjeschiro van Gits telt dit jaar heel wat nieuwe leden. Onder de jongsten, de speelclubbers, waren er vorig jaar zestien leden, terwijl dat er nu al zesentwintig zijn en het jaar is pas gestart. In totaal zijn ze met zo’n 104 leden. De 19 leidsters zetten zich in om zaterdagmiddag tof te maken. “We zijn Chiroleidsters in hart en nieren omdat we ervan overtuigd zijn dat je hier zoveel kan bijleren en leute kan maken. Je leert hier nieuwe mensen kennen, maar vaak maak je ook vrienden voor het leven. Wie nog interesse heeft om lid te worden van onze Chiro, is meer dan welkom op Novemberfest vanaf 19.30 uur. Je kan ook altijd terecht op onze Facebookpagina ‘Chiro Gits’. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier