Bouw nieuwe scoutslokalen in Tiegem start in juni

Redactie KW

Doordat de gemeentelijke dienstverlening stapsgewijs gecentraliseerd wordt in het Gemeentepunt op de Heirbaan 73, worden de kansen benut om de organisatie te vernieuwen. De diensten Cultuur en Toerisme verhuisden in de week van 22 april van Tiegem naar het Gemeentehuis in De Vierschaar 1 in Anzegem. Dat betekent dat het voormalige gemeentehuis in Tiegem leeg komt te staan en kan ingericht worden als lokaal voor de scouts van Tiegem.

“In het meerjarenplan is opgenomen dat we voort werk maken van een aangepaste infrastructuur voor de jeugdverenigingen”, stelt schepen van Patrimonium Louis Degroote (Samenéén). “De scoutslokalen in Tiegem verkeren in een erbarmelijke staat en met het vrijkomen van het Tiegemse gemeentehuis, kwam een uitgelezen kans om de jeugdvereniging een ander onderkomen te geven.”

De renovatiewerken betreffen een vergaande vernieuwing waarbij ingezet wordt op structurele werken die de kwaliteit van het gebouw ten goede moeten komen. Dat omvat de vernieuwing van het dak en de trap, versteviging van de zolder en vloeren en nieuw sanitair.

“Hoewel ik als schepen van Patrimonium ook in Tiegem liever een nieuwbouwoplossing had gezien, is deze renovatie zeker ook verdedigbaar”, stelt schepen Degroote. “De scoutsleden krijgen op deze manier een veilig en comfortabel onderkomen.”

De werken starten de tweede week van juni en zullen ongeveer een half jaar in beslag nemen.

Blij met vooruitgang

Al jaren aan een stuk wil de scouts weg uit de oude lokalen gelegen aan Oostdorp 17/19 door de vele gebreken.

“Gelukkig gaan wij met de leden vaak naar het bos om daar ons vollen bak uit te leven”, klinkt het bij de scouts. “Een nieuw lokaal waar we ons deftig kunnen opwarmen is heel erg welkom. Gelukkig kwam dit jaar het goede nieuws. We namen de kans die we kregen om met een architect te praten om zo onze input te geven voor het nieuwe lokaal. Iedereen is heel blij dat er vooruitgang is.”

Schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet) verzekert hen ook dat er in het Gemeentepunt extra ruimte is om materiaal te stockeren. (GV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier