BLO-school De Zon sluit een week voor de kerstvakantie al de deuren wegens COVID-19

Waarnemend directeur Saidja Hellebuyck. Het kindje heeft voor alle duidelijkheid niets te maken met de besmettingen.©FODI foto PADI
Waarnemend directeur Saidja Hellebuyck. Het kindje heeft voor alle duidelijkheid niets te maken met de besmettingen.©FODI foto PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op maandag 14 december moeten de 46 leerlingen van de BLO-school De Zon in Ingelmunster al niet meer naar school. Een leerkracht is immers besmet, alsook meerdere leerlingen.

De Zon vindt haar onderkomen naast de gemeentelijke opvang Villa Max in Ingelmunster. Volgens onze informatie is Villa Max al twee weken gesloten wegens besmettingen. Hoe de leerkracht besmet geraakte, is niet geweten, maar er zijn ook al meerdere leerlingen besmet.

“Op donderdag kregen we de melding dat één leerling was besmet”, zegt Saidja Hellebuyck, waarnemend directeur De Zon. “Momenteel zitten we met een aantal positieve besmettingen onder de kinderen. Vandaar dat we als maatregel met het schoolbestuur en CLB hebben besloten om de BLO-school De Zon al te sluiten”, aldus de waarnemend directeur.

“Dat is inderdaad een week voor de start van de kerstvakantie, want normaal is vrijdag 18 december de laatste schooldag. Er worden al diverse aantallen vermeld, maar voorlopig heb ik weet van een leerkracht en vier leerlingen die positief zijn getest op COVID-19. Anderen vormen een hoog risico omdat ze contact hadden met besmette personen, maar die personen moeten nog worden getest”, gaat de directeur verder.

Crisiscel

“Maandag is er crisiscel. We bekijken dan welke volgende stappen we moeten ondernemen. We doen alles om iedereen zoveel mogelijk te informeren en vooruit te kijken. Of die besmetting door Villa Max komt? Maar neen, Villa Max en De Zon staan los van elkaar”, vertelt Saidja Hellebuyk.

“We zijn ook niet zeker dat de besmetting gebeurde op school zelf. Het kan van buitenaf komen. We nemen al zo veel veiligheidsmaatregelen, zoals mondmaskers, overal ontsmetting, enz. Komt er dan toch iemand binnen die positief is en die het zelf niet weet, dan heb je dat niet in de hand.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier