Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne

Voor alle laureaten was er een mooi prijzenpakket voorzien. © BRU BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Aidan Lanciers (11), leerling van VBS Sint-Pieter is de laureaat geworden van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne ingericht door de plaatselijke Davidsfonds afdeling. De deelnemende kandidaten kregen dit jaar als thema ‘Oost-West, thuis Best’ opgelegd waarrond hun verhaal diende opgebouwd te worden.

Aiden die in zijn vrije tijd Baseball speelt bij Soft – en baseballclub The Frontliners in Poperinge liet op dit thema zijn volle fantasie los en bedacht het verhaal waarbij twee kinderen weglopen van huis. Bij het lezen van het verhaal doet het je een beetje denken aan het verhaal van Hans en Grietje. In het verhaal van Aidan zitten tevens ook diverse magische elementen verwerkt. “Zelf ben ik een fervent lezer van onder meer stripverhalen”, vertelt Aiden.

STEM

“Suske en Wiske zijn daarbij mijn lievelingsstrips. Schrijven doe ik minder graag al deed ik toch mijn uiterste best, en duidelijk met succes, om deel te nemen aan deze wedstijd. Journalist wil ik echter niet worden, al weet je natuurlijk nooit (lacht).” Volgend jaar wil Aiden de richting STEM aanvatten in het Spes Nostra in Kuurne. Door deze overwinning neemt Aiden nu automatisch deel aan de provinciale editie van de wedstrijd. Aiden weet echter niet hoe hij in de volgende episode van de wedstrijd zijn kansen moet inschatten. De tweede plaats was weggelegd voor Camille Beyens en Aydan Blondeel eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Voor alle laureaten was er een mooi prijzenpakket voorzien.

BRU

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier