Jeroen Degraeuwe is klaar voor seizoensstart bij BBC Koksijde: “Ik sta fysiek sterker dan de voorbije jaren”

Jeroen Degraeuwe wil met zijn ploeg het behoud afdwingen. (foto ED) © ERIC DELANGHE

BBC Koksijde begint aan het nieuwe seizoen met een bekerpartij tegen eerstelandelijker Sint-Truiden. Jeroen Degraeuwe is meer dan ooit klaar om er een stevige lap op te geven.

Lang is de voorbereiding nog niet bezig bij Koksijde. “We zijn met onze voorbereiding gestart in de eerste week van augustus. Zo hebben we ook nog voldoende tijd om de automatismen weer terug te vinden voor de start van de competitie eind september”, vertelt Jeroen Degraeuwe.

“Conditioneel staan we er niet slecht voor. We willen snel en attractief basket brengen en dit staat of valt natuurlijk met onze fysieke paraatheid. De komende weken is er ook nog tijd om de puntjes hierbij op de i te zetten. Zelf heb ik de voorbije maanden vele uren op de koersfiets doorgebracht en ook verschillende keren per week gaan lopen, variërend van 10 tot 25 kilometer en zo dus een brede conditionele basis gelegd. Ik heb dan ook het gevoel dat ik fysiek sterker sta dan de voorbije jaren en hoop zo gedurende heel de match op het scherpst van de snee te kunnen spelen.”

Dit weekend begint het bekeravontuur. “Voor de beker hebben we geen specifiek doel. Natuurlijk speel je elke match om te winnen maar voor ons zijn dit pure voorbereidingsmatchen. We hopen zo weer in het ritme te komen en zo klaar te geraken voor de competitiestart. De komende weken zullen we nog wat tijd nodig hebben om onze automatismen weer op te bouwen. Dit weekend spelen we tegen Sint-Truiden, zij spelen een reeks hoger dan ons en zijn dus ook favoriet om te winnen. Wij hopen om een goede, collectieve match te spelen waarop we kunnen voortbouwen.”

In de competitie zijn de doelstellingen duidelijk. “De ambitie voor dit seizoen is vrij simpel: proberen het behoud af te dwingen. Dit zal niet makkelijk worden maar de ploeg hangt sterk aaneen en met de goede mentaliteit kom je al een heel eind. Verder zijn onze jeugdspelers ook een jaartje ouder wat ons ongetwijfeld nog sterker zal maken. We beseffen dat het tempo en niveau in onze reeks hoog zullen liggen maar zullen elke match aanvatten met het mes tussen de tanden”, besluit Degraeuwe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier