Jan organiseert benefietconcert voor overleden schoondochter

Pianiste Stephanie Maertens, Riet Sinnaeve (presentatie), bariton Jan Devos en fluitiste Ilse Vromans zorgen voor een sfeervolle herdenking aan het overlijden van Liesbet Coysman. © José Tyteca
Redactie KW

Jan Devos organiseert zaterdag 30 oktober een concert in de feestzaal van het gemeentehuis in De Panne ter nagedachtenis aan zijn overleden schoondochter Liesbet Coysman. Zij overleed op 42-jarige leeftijd na een strijd van 12 jaar tegen een hardnekkige kanker.

Samen met Riet Sinnaeve, die het benefietconcert presenteert, pianiste Stephanie Maertens, en fluitiste Ilse Vromans brengt Jan Devos, bariton, een ingetogen muzikaal repertoire van 90 minuten ter nagedachtenis van zijn schoondochter, maar ook bij uitbreiding voor de vele slachtoffers van de coronapandemie die in het afgelopen jaar zijn gestorven. Het benefietconcert ‘Mi Mancherai’ (Ik zal je missen) kon de vrijdagavond al rekenen op heel wat muziekliefhebbers die hun steun kwamen betuigen aan de organisatoren.

Onderzoek

Er worden werken vertolkt en gezongen van ondermeer Franz Schubert, Gabriël Fauré, Gerald Finzi, Richard Strauss en John Denver. Voor het nummer ‘You’ll never walk alone’ van Richard Rodgers kon Jan rekenen op de samenzang met het publiek.

De opbrengst van het benefietconcert en de bijdragen van de sponsoring gaan volledig naar het onderzoek naar stamceltransplantatie van het UZ Gent (CRIG Cancer Research Institute Ghent).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier