Jacky (72) schenkt puzzel van 51.300 stuks weg tijdens aflevering van de Droomfabriek: “Genoten van al die belangstelling”

De puzzel van Jacky Rosseel kreeg gigantisch veel mediabelangstelling en wordt nu weggeschonken. © Coghe
Redactie KW

De puzzel van Jacky Rosseel kreeg reeds gigantisch veel mediabelangstelling. Zaterdagavond tijdens de aflevering van de liveshow ‘de Droomfabriek’ verscheen Jacky via een onlineverbinding op het scherm.

Presentatoren Bart Peeters en Gloria Monserez kregen bijstand van Maaike Cafmeyer, die Jacky wat vragen stelde, waaronder het feit dat hij 10 maanden aan de puzzel heeft gewerkt en hoelang hij wel heeft gezocht naar dat ene ontbrekende stuk. Hij vertelde erbij dat de puzzel de ‘27 wonderen van de wereld’ voorstelt en dat die 9 meter bij 1,8 meter meet. Maaike deed een oproep aan geïnteresseerden om een kort, ludiek filmpje te maken en door te sturen waarin ze Jacky motiveren om de puzzel aan hen weg te schenken.

Leuke ervaring

“Het was een spannende dag, de eerste keer live op televisie. Zaterdag namiddag hebben we al eens moeten oefenen in de cafetaria van het Meunyckenhof om te testen of de verbinding goed was en om alles te installeren. In het begin was dat wat zoeken maar het is gelukt. De puzzel was mooi te zien op de achtergrond. Ik had wat zenuwen, maar het was een erg leuke ervaring. Samen met mijn vrouw, buren en vrienden hebben we het gezellig gemaakt met een wijntje en wat hapjes om live mee te kijken. Grote dank aan het woonzorgcentrum en de directrice Stephanie in het bijzonder dat ik de puzzel hier mocht komen leggen zodat iedereen uit Koekelare en omgeving hiervan kon genieten. Het blijft me verbazen hoeveel belangstelling er voor is geweest en als ik heel eerlijk mag zijn: ik vond dat erg prettig”, lacht Jacky nog.

Aan Kato geschonken

Later in de uitzending werd de puzzel weggeschonken aan Kato die Jacky wist te overtuigen met haar filmpje waarbij ze zegt dat ze al 52 puzzels legde van 1.000 stuks, dus zij is er wel klaar voor zei Maaike nog.

De puzzel wordt vandaag maandag afgebroken. (SVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier