Jaar cel, boete en voertuig verbeurd voor drugshandel na drugsdood ‘beste vriend’

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 33-jarige man uit Avelgem is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van één jaar en een boete van 800 euro voor het dealen van heroïne. Na de dood van zijn 34-jarige “beste vriend” door een overdosis cocaïne leverde een huiszoeking 56 gram heroïne en flesjes methadon op.

Op 13 maart 2019 overleed Gilles (34) uit Avelgem, volgens Stijn C. “zijn beste vriend”. C. had Gilles daags voordien nog naar Moeskroen gevoerd om een voorraad cocaïne te halen. Hij wordt niet verantwoordelijk geacht voor de drugsdood van zijn vriend, maar huiszoekingen en verder onderzoek van zijn gsm leerden wel dat ook Stijn C. zich bezondigde aan drugsverkoop.

Zelf was hij ook verslaafd en had dagelijks 5 gram heroïne nodig. Van een grootschalige verkoop was volgens hem geen sprake, enkel aan kennissen gaf hij soms wat spul. “Door het overlijden van Gilles heb ik goed beseft hoe schadelijk druggebruik kan zijn”, vertelde Stijn C. aan de rechter. “Ik ben nu clean en wil er verder komaf mee maken.”

Begeleiding

In het kader van het onderzoek werd zijn Citroën waarmee hij naar Moeskroen reed in beslag genomen. De rechter verklaarde de wagen van 13.000 euro verbeurd. Stijn C. zat enkele weken in voorhechtenis. De rechter legde die periode als effectieve celstraf op en sprak de rest van het jaar cel als voorwaardelijke straf uit, op voorwaarde dat hij zich laat begeleiden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier