Izegemnaar verlaat na meer dan drie maanden het ziekenhuis na besmetting met corona

Familie en vrienden verrasten Eric met een applaus. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Eric Hoste (60) uit Izegem mocht vrijdagnamiddag 31 juli na 15,5 weken het ziekenhuis in Kortrijk verlaten. Hij lag weken in coma. Op verschillende momenten werd de familie bij hem geroepen omdat zijn toestand kritiek was.

Toen de maatregelen in verband met het coronavirus genomen werden, hield Eric Hoste zich er meteen aan. In april begon hij een verkoudheid te krijgen. Hij liet zich testen op corona en kreeg een positieve test. Op dinsdag 14 april werd Erics gezondheidstoestand slechter en werd hij opgenomen in het ziekenhuis van Izegem. “Op dinsdag en woensdag is hij nog in Izegem gebleven en op donderdag 16 april werd hij overgebracht naar AZ Groeninge in Kortrijk”, vertelt zijn dochter Petra. “Op vrijdag moest hij al in een coma gebracht worden. Uiteindelijk zou hij 57 dagen in coma blijven.”

Een jaar revalideren

Eric heeft gevochten als een leeuw. In het ziekenhuis gaf men hem op een bepaald moment maar vier procent overlevingskans, maar men bleef er in hem geloven. “Ze vochten mee om hem erdoor te krijgen.” De familie werd echter een paar keer bij Eric geroepen om afscheid te nemen. “Papa kreeg ook alle tegenslagen die hij maar kon krijgen zoals hartproblemen, een inwendige bloeding en de ziekenhuisbacterie.”

Eric viel 30 kg af en moest alles weer opnieuw leren. “Mijn spieren zijn allemaal weg. Ik kon geen balpen of lepel meer vastnemen”, zegt hij. Eric leerde opnieuw stapjes zetten en kon vorig weekend al een weekend naar huis. Vrijdag mocht hij dan het ziekenhuis definitief verlaten, maar hij heeft nog een jaar revalidatie tegoed eer hij weer de oude zal zijn.

Applaus

Veel van wat er in het ziekenhuis gebeurd is, weet Eric niet meer. “Ik weet niet dat ik naar Kortrijk overgebracht werd maar dat ik zo kritiek geweest ben, heb ik ook maar van horen zeggen. Wat ik wel weet is dat ze me altijd heel goed verzorgd hebben in het ziekenhuis“, aldus Eric. “Ze vonden het zelfs jammer dat ik naar huis ging”, grapt hij. Zijn humor heeft de man alvast niet verloren.

Ook vrienden van Petanqueclub Kortrijk waren aanwezig.
Ook vrienden van Petanqueclub Kortrijk waren aanwezig.© EDB

Bij zijn vertrek vrijdag kwamen naast verschillende familieleden ook heel wat vrienden naar de ingang van het ziekenhuis. Ze gaven hem een denderend applaus. Er waren vrienden van op de camping aan zee waar Eric gewoonlijk naar toe gaat, vrienden van Petanqueclub Kortrijk waar Eric op donderdag competitie speelt bij de 50-plussers en collega’s van Eric van Bellewaerde.

Eric is net op tijd om weer een kleinzoontje te verwelkomen. De geboorte is voorzien voor volgende week. Het wordt zeker en vast een hartverwarmend moment!

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier