Izegem gaststad voor G-sportfestival DVV Midwest: “G-sport zit in de lift”

(gf)
Redactie KW

Stad Izegem is op 13 juni 2024 gaststad voor het G-Sportfestival. Samen met DVV Midwest organiseert de stad een sport- en belevingsevenement voor kinderen en jongeren met een beperking.

“Die dag verwelkomen we 330 kinderen en jongeren met een psychische of sociaal-emotionele kwetsbaarheid, autisme, een verstandelijke en/of fysieke beperking of assistentienood uit het bijzonder onderwijs binnen de regio Midwest. Een 60-tal begeleiders staat voor hen klaar”, vertelt Ann Bouckaert, coördinator vrije tijd Midwest. De deelnemers kunnen een hele dag proeven van een brede waaier aan sport-, beweeg- en beleefdisciplines op maat zoals zwemmen, Lü-wand, rolstoeldansen, boksen, cornhole, pound, silent disco, lasershooting, G-voetbal, bumperball en meer. Elke deelnemer krijgt een duurzame drinkbus die gevuld kan worden aan de waterpunten.

“G-sport zit zeker in de lift”, weet Ann. “Zo merken we dat meer en meer sportclubs in Midwest een eigen G-werking uitbouwen. Er is een grote variatie in aanbod zowel voor G-sporters met een fysieke of verstandelijke beperking. We zien ook een trend in een aanbod van ‘prikkelarme’ trainingen voor kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld autisme. Naast een fijne sportieve dag is het G-Sportfestival ook de kans om kennis te maken met dit sportaanbod.”

De kinderen en jongeren nemen deel in hun vertrouwde klasgroep, onder begeleiding van een leerkracht en gediplomeerde sportlesgevers. Via een doorschuifsysteem kan deelgenomen worden aan een vijftal sportactiviteiten. Het festival geeft aandacht aan een totaalbeleving waarbij sociaal contact en plezier voorop staat. “Voor het G-Sportfestival wordt samengewerkt met lokale sportverenigingen en Vlaamse sportfederaties. Op die manier maken we op een speelse wijze het G-sportaanbod bekend.” (RV)

De activiteiten vinden plaats in het Sport- en Recreatiecentrum De Krekel in de Sint-Jorisstraat 62 in Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier