Inschrijvingen lopen massaal binnen voor eerste Short Rally in Moorslede

De Autoclub Dadizele stelde de Short Rally van zondag 22 maart voor. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Op zondag 22 maart organiseert Autoclub Dadizele haar jaarlijks rally evenement. De organisatoren vormen hun rallysprint om tot een Short Rally. In vergelijking met vorig jaar rijden de piloten bij deze editie over twee verschillende parcoursen.

“We merken nu al dat die omvorming een succes is. Er zijn meer inschrijvingen en ook bekendere piloten zakken af naar het centrum van Dadizele”, aldus Marc Maesen, voorzitter van Autoclub Dadizele.

Rallyliefhebbers tellen af naar zondag 22 maart. Dan staat de rallywedstrijd van Moorslede op het programma. Die wedstrijd is jaarlijks de opener van het rallyseizoen in onze regio.

Duurzame oplossing

De organisatoren kregen het de voorbije jaren onder andere door enkele ongevallen en het stormweer zwaar te verduren. Ze wisten telkens oplossingen te vinden maar gingen nu toch op zoek naar een duurzame oplossing om dergelijke problemen gemakkelijker op te lossen.

“De voorbije jaren moesten we meermaals onze wedstrijd stilleggen waardoor het voor de deelnemers vaak lang wachten was vooraleer ze terug de baan op konden”, aldus Marc Maesen, voorzitter van Autoclub Dadizele. De organisatoren beslisten daarom om van de rallysprint een short rally te maken waarbij de deelnemers over twee verschillende parcoursen rijden.

Net zoals de voorbije jaren werd een eerste parcours in de omgeving van het epicentrum in Dadizele uitgetekend. Deelnemers rijden 13 kilometer over Dadizeelse en Slypse wegen.

“Het parcours is anders dan de voorbije jaren. We hebben onder andere enkele oude stukken van vroeger terug in het parcours opgenomen.”

In de omgeving van de wijken De Vierkaven en de Koekuit, wisten de leden van de Autoclub een volledig nieuw parcours uit te tekenen. Het parcours is zo’n zeven kilometer lang. “Een leuke omloop. Ik denk dat dit wel een serieuze meerwaarde kan betekenen voor ons evenement”, aldus Marc Maesen. Beide parcoursen worden in totaal vier keer afgereden door alle piloten. “Vorig jaar hadden we slechts 40 wedstrijdkilometers. Nu zijn dat er 80. Dat is dus echt wel veel interessanter voor de deelnemende teams.”

140-tal inschrijvingen

Bij Autoclub Dadizele merkte men al enkele weken voor het evenement dat de overstap van een rallysprint naar een short rally een positieve invloed heeft op het aantal deelnemers en het enthousiasme bij de teams. De inschrijvingen stroomden heel vlot binnen.

“Er zijn nu al een 140-tal inschrijvingen. Daarbij heel wat piloten en copiloten uit de omgeving van Moorslede maar ook heel wat bekendere namen. Nu we in totaal 80 kilometer aan rallyplezier aanbieden, zien zij ons evenement als een ideale test in de periode tussen enkele belangrijke nationale rally’s”, vertelt Marc Maesen. Binnenkort wordt een belangrijke wedstrijd in Tielt gereden waardoor verschillende piloten hun wagen wellicht in Moorslede nog eens op punt willen zetten. Onder andere Vincent Verschueren neemt op 22 maart deel in Moorslede. Daarnaast is het ook uitkijken naar publiekslieveling Paul Lietaer en thuisrijder Bert Coene.

“We hebben enkele oude stukken van vroeger terug in het parcours opgenomen”

Net zoals de voorbije jaren zal burgemeester Ward Vergote (Visie) terug een plaatsje nemen achter het stuur van de veiligheidswagen. Hij rijdt als eerste het parcours af om te zien of alles in orde is.

“We hebben het geluk dat de burgemeester van Moorslede rallyminded is. We merken ook dat de meeste mensen neutraal tegenover deze organisatie staan. Dit natuurlijk zolang alles vlot en veilig verloopt. Wie toch onverwacht schade heeft door de rally krijgt ons enkele dagen later al onmiddellijk over de vloer om te kijken wat we voor die mensen kunnen betekenen.”

Benefiet Tom Vinckier

De rally start op zondagochtend omstreeks 8.30 uur en duurt tot in de vooravond. Het servicepark en de tent van waaruit de wagens vertrekken, bevinden zich opnieuw in het centrum van Dadizele. De tent wordt op vrijdagavond ook nog gebruikt voor een benefiet ten voordele van Tom Vinckier, een man uit Slypskapelle die blijvende verwondingen opliep bij een quadongeval enkele jaren geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier