Ingelmunster krijgt er een derde sporthal bij

Schepen van Sport Jan Rosseel mocht de eerste steen leggen van de nieuwe sportaccommodatie. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Al jaren klagen de Ingelmunsterse sportclubs steen en been over een tekort aan ruimte voor hun leden. Nu hebben ze eindelijk goede vooruitzichten want de bouw van een derde sporthal is gestart.

Ook schepen van Sport Jan Rosseel is duidelijk. “We kampen al jaren met een overbezetting van de huidige sportaccommodatie in de Bollewerpstraat en daar moest iets aan gedaan worden”. Het gemeentebestuur bleef niet doof voor de roep van het groeiend aantal sportclubs die smeken om een paar uurtjes gebruik van de sporthal maar dit moet steeds geweigerd worden. Tegen de zomer van 2025 is de derde sporthal afgewerkt.

Sloopwerken

Begin dit jaar startten de voorbereidende werken en het slopen van de oude sporthal. Daarna volgden de grond- en funderingswerken. “Tot nu toe waren de werken weinig zichtbaar”, zegt Jan Rosseel. “Daar komt nu verandering in . Slechts een klein deel van de nieuwbouw wordt gemetst, de rest bestaat uit een staalconstructie die snel geplaatst kan worden. Binnenkort zal men dan ook de aanbouw van de nieuwe gymhal zien verrijzen.”

De nieuwe sporthal zal bestaan uit twee bouwlagen en biedt onderdak aan een gym- en trampolinehal, kleedkamers, sanitair, onthaal, bureaus en vergaderzalen. De gevel van de oude sporthal krijgt nieuwe isolatie en dezelfde gevelbekleding als de nieuwbouw. Zo vormen ze visueel één geheel. Aan de voorzijde van het gebouw komt een evenementenplein met terrasruimte.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het de bedoeling om de nieuwe sporthal tegen de zomaar van 2025 in gebruik te kunnen nemen. De Vlaamse regering voorziet 992.250 euro voor de bouwwerken, het gemeentebestuur betaalt zelf 4.250.000 euro. (CLY)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier