Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Op de foto zien we Glen Cuyle omringd door burgemeester Kurt Windels en schepen Jan Rosseel en zijn ouders Jackie Cuyle en Larysa Dernova. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor waren de prestaties van Glen Cuyle tijdens afgelopen Olympische Spelen in Parijs.

Dat de sport in Ingelmunster tijden van hoogconjunctuur kent, heeft heel veel te maken met de enorme inspanningen die de gemeente levert om zijn clubs de beste sportaccommodatie aan te bieden. Ook is het sportcentrum momenteel één groot bouwwerf, want er wordt werk gemaakt van een vierde sporthal om alle clubs voldoende trainingsactiviteiten te kunnen geven. Al die inspanningen zorgen ervoor dat Ingelmunster sportief op de kaart wordt gezet. Zopas mocht het ook zijn allereerste olympiër in de bloemetjes zetten. De 21-jarige Glen Cuyle. Glen is wereldtop aan de ringen. Hij behaalde een achtste plaats op de Spelen in Parijs, goed voor een olympisch diploma en dat werd extra gevierd op het gemeentehuis in aanwezigheid van zijn familie en vrienden.

Respect

Het was schepen van Sport Jan Rosseel die fier als een gieter de 21-jarige olympiër in de raadszaal welkom heette. “Het is de aller eerste keer in de sportgeschiedenis van de gemeente dat we dit mogen meemaken en we zijn daar bijzonder fier over. Wat Glen wist te bereiken, is een unieke prestatie in een al even uniek discipline zoals de ringen. Jarenlange zware inzet op trainingen leverden Glenn een olympisch diploma op, goed voor een achtste plaats op de wereld ranglijst”, opende schepen Rosseel.

“Voor Glen waren het zijn allereerste Olympische Spelen, waar hij meteen een opmerkelijke prestatie wist neer te zetten. In de finale koos Glen voor een triple salto bij de afsprong, wat een gedurfde keuze bleek. Helaas ging het bij de landing niet helemaal zoals gepland zodat een kostelijk punt verloren ging en uiteindelijk de achtste plaats opleverde. Nu weten we dat je in staat bent om te gaan voor het allerhoogste en daar hebben we met zijn allen diep respect voor.”

Het leger

Ook Glen mocht even de micro nemen. “Ik kan alleen heel Ingelmunster bedanken om zo achter mij te staan. Die ondersteuning heeft een atleet nodig om ermee door te gaan en op het hoogte niveau te kunnen presteren.”

We informeerden ook nog even naar de toekomst van de olympiër. “Om nog meer en beter te kunnen trainen, ga ik bij het leger waar ik alle trainingsfaciliteiten krijg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier