In ‘t Hemelhuys in Izegem kun je zelf je menu samenstellen

Melissa Vandamme met e tapasplank deluxe, een vaste waarde in het takeaway-assortiment van ‘t Hemelhuys. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Melissa Vandamme met e tapasplank deluxe, een vaste waarde in het takeaway-assortiment van ‘t Hemelhuys. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

2020 moest voor Melissa Vandamme van ‘t Hemelhuys een topjaar worden. Haar zaak verdubbelde qua grootte en Melissa en haar team stonden vol enthousiasme klaar. “Door de tweede lockdown richten we ons nu ook op takeaway, maar het spreekt voor zich dat we liefst zo snel mogelijk weer openen.”

In april was de opening van ‘t Hemelhuys 2.0 voorzien. Het pand tussen het eetcafé en café ‘t Doolkruydt, waar vroeger een kaashuisje was, werd geïntegreerd in de zaak. “We konden dus pas openen in juni, maar omdat onze capaciteit verdubbelde, hadden we voldoende ruimte om iedereen coronaveilig te ontvangen.”

Maar toen kwam de tweede lockdown en gingen Melissa en haar chef-kok zich opnieuw op takeaway richten. “Het liefst van al zouden we opnieuw weer gewoon openen, maar dat is nog even afwachten. Via onze site, Facebook en Instragram kun je zien welke meeneemgerechten we serveren. Iedere week veranderen we het aanbod wat. Maar er zitten wel enkele toppers in zoals onze kreeft en de bouillabaisse. Ook onze tapasplank de luxe is een blijvertje. Die kun je als volle maaltijd voor twee personen nemen, maar ook als aperitiefplank voor je hele gezin. Je kunt nu bij ons ook al je eindejaarsgerechten bestellen en daar je eigen menu samenstellen.”

Melissa kan ook moeilijk stilzitten en ging aan de slag met gedroogde bloemen. Ook die creaties zijn net als de huisbereide picon en limoncello of kunstig verpakte cadeaubonnen te krijgen in de zaak.

Voor u uitgetest

Wij proefden de tapasplank de luxe. Die is zeer rijkelijk gevuld en ook geflankeerd door lekkere broodjes en smakelijke crostini’s. De combinatie van vlees dat letterlijk smelt op je tong, kaas en vis doet het. De plank is ook gegarneerd met fruit. Onze huisgenoot duidde meteen de zalm gravad lax aan als haar favorietje. Onder de diverse kaasjes leerden we met plezier het Italiaanse rabiola bosina kennen. Ook de ambachtelijke paté en rillette beroerden onze smaakpapillen. Bij ons bezoekje aan de Sint-Pietersstraat brachten we ook de bouillabaisse mee huiswaarts. In combinatie met de croutons, de rouille en de kaas heeft de chef een eigen touch gegeven aan het Frans topgerecht. Zeker ook een aanrader voor de liefhebbers. (WVS)

Een volledige lijst kan je raadplegen op www.kw.be/afhaal .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier