In Den Grooten Moriaen organiseert pronostiek voor het EK voetbal

Uitbater Sebastien Bonnier verwacht de deelnemingsformulieren tegen uiterlijk maandag 10 juni. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Uitbater Sebastien Bonnier van de retroherberg In Den Grooten Moriaen aan het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik organiseert naar aanleiding van het EK voetbal vanaf vrijdag 14 juni in Duitsland opnieuw een pronostiek. Deelname kost tien euro. De eerste opdracht is het invullen van de score van alle wedstrijden in de voorronde.

Deelnemers vullen dan zelf de wedstrijden en de resultaten vanaf de achtste finales tot en met de finale in. Er is ook een schiftingsvraag over het aantal doelpunten dat zal worden gescoord, strafschoppenreeksen niet meegerekend.

De winnaar ontvangt 100 euro. Wie tweede eindigt 75 euro en de derde nog 50 euro. Er is voor iedere deelnemer een mooie prijs. De opbrengst gaat naar spaarclub De Moriaentjes. “Natuurlijk organiseer ik dat ook voor de sfeer en gezelligheid”, zegt Sebastien. “Een EK of een WK, dat leeft. Toch zeker eenmaal het is begonnen. Ik heb het gevoel dat het EK op dit moment minder leeft dan andere edities van grote tornooien. Eén keer het begint zal dat wel loslopen.”

Groepsfase Rode Duivels

“Ik weet niet voor de hoeveelste keer ik zo’n pronostiek uitwerk. Mijn zoon Emiel hielp mee aan de programmatie en het in goede vorm gieten. In vergelijking met de vorige keer is er één wijziging, en dat is wie de kwartfinales, halve finales en de finale juist voorspelt extra punten krijgt.”

De Rode Duivels zitten in een poule met Roemenië, Slowakije en Oekraïne. “Ik zie ze redelijk ver geraken, ik ga niet zeggen de finale maar toch zeker de kwartfinale”, zegt de cafébaas, die enorm blij is met de titel van Club Brugge. “Ik denk wel dat onze Rode Duivels een goed tornooi gaan spelen. We moeten toch gemakkelijk de groepsfase winnen.”

Nieuwe deelnemers

De vorige pronostiek voor het WK werd gewonnen door Davide Colloart. “We hadden toen meer dan 60 deelnemers”, besluit Sebastien Bonnier. “We mikken vooral op zij die al deelnamen en het systeem dus kennen, maar nieuwe deelnemers zijn uiteraard hartelijk welkom.

Inschrijvingsformulieren moeten binnengebracht worden voor maandag 10 juni. De herberg is op woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier