Imog geeft geschenk aan chauffeurs in Harelbeke

De chauffeurs ontvingen een kleine attentie. © LOO
Redactie KW

Tijdens de 5e editie van de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter riep Imog de inwoners van Harelbeke op tot respect voor de afvalmedewerkers. Alle ophalers en parkwachters kregen net als de voorgaande jaren een kleine attentie als blijk van waardering.

De afhaalophalers en recyclageparkwachters plukken de afvalzakken van voor je deur, halen stapels papier & karton op en bemannen het recyclagepark zodat iedereen daar zijn/haar weg vindt. “Mannen en vrouwen die ons respect verdienen. Tijdens de week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter – die nog loopt tot en met 29 november – kon of kan de inwoner waardering en respect laten blijken met een complimentje en een kleurplaat of boodschap op je afvalzak. Dat kan uiteraard nog ook daarna”, duidt Koen Delie.

Dankzij de inspanningen van afvalophalers en recyclageparkwachters verdwijnt het afval in de vrachtwagen of container en ligt de stoep er netjes bij. “Afvalmedewerker zijn, is een schoon beroep, al is het niet altijd evident om uit te oefenen. Toeterende auto’s die de vuilniswagen op de hielen zitten, verwijten van kwade burgers bij het terecht weigeren van foutief aangeboden afval of te zware huisvuilzakken. Nochtans verdienen deze mensen net ons respect, omdat ze zich door weer en wind inzetten voor het inzamelen van ons afval.”

“Daarnaast mogen we niet vergeten dat onze afvalmedewerkers hun essentiële taak niet naast zich neerleggen, want ook in tijden van corona blijven de ophaalrondes aan huis voor restafval, pmd, folies en papier & karton onverminderd doorgaan en blijven de recyclageparken open.”

Ook lokaal geeft Imog hier verder invulling aan via de website en de Imog-facebookpagina. Alle ophalers en parkwachters kregen net als de voorgaande jaren een kleine attentie als blijk van waardering. Dit jaar was dat een doosje echte Gentse sneeuwballen en een flesje ontsmettende handgel.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier