“Ik was 22 en werd op slag verliefd op pilates”: Delphine Steelandt opent House of Pilates naast Vip-Fit

Delphine Steelandt van Vip-Fit in Moere heeft in de voormalige kledingzaak CD Fashion naast de fitnessclub nu House of Pilates geopend. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Vip-Fit heeft er een zusje bij. Naast de sportclub opende zopas House of Pilates zijn deuren. Delphine Steelandt is het gezicht van de pilatesstudio. Ze geeft haar lessen volgens een nieuw level van de authentieke Pilatesmethode. “Onze unieke aanpak zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen een krachtiger lichaam en leven creëert.”

Naast Vip-Fit, de sportclub die Delphine Steelandt runt met haar partner Bert Van Guyze en haar ouders Danny en Carine, opende op dinsdag 1 oktober House of Pilates. “Dit is een droom die ik al lang koesterde en nu in vervulling gaat. Ik geef al mijn lessen in verschillende sportdisciplines graag, maar pilates is mijn grote passie. Het is de sport die mij het meest interesseert en waar ik ook in uitblink”, begint Delphine.

“Jong of oud, iedereen kan met pilates starten”

In 2012 volgde ze haar eerste opleiding tot pilates instructor. “Ik was toen 22 jaar en werd op slag verliefd op pilates. (lacht) Vip-Fit bestond nog niet en ik gaf toen lessen pilates – ook andere lessen – in kleine zaaltjes die ik huurde. De voorbije jaren bleef ik opleidingen volgen, want ik wist dat ik ooit meer wou doen met pilates. Ondertussen organiseerden we ook lessen pilates in Vip-Fit. Die lessen wonnen steeds meer aan populariteit, zeker sinds pilates een echte hype werd. We voegden een aantal extra lessen toe aan ons programma, maar ook daar botsten we op onze grenzen. Vip-Fit uitbreiden kon niet meer, dus zochten we naar een oplossing. CD Fashion, de modezaak die tientallen jaren met veel liefde uitgebaat werd door mijn mama en daarna door mijn nichtje en tante, stopte er enkele maanden geleden mee. Het leek ons de perfecte locatie om House of Pilates in te starten. Het pand was al prachtig en in zachte tinten ingericht door mijn tante en nichtje, wij hebben er nog enkele accenten aan toegevoegd en ons gloednieuw materiaal in geïnstalleerd”, is Delphine trots.

Authentieke methode

Pilates, de sport werd genoemd naar zijn ontwikkelaar Joseph Pilates, is voor alle leeftijden. De nadruk van de Pilates-methode ligt bij de dieper liggende buikspierlagen die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen. Delphine geeft haar lessen volgens een nieuw level van de authentieke Pilatesmethode. “Onze unieke aanpak zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen een krachtiger lichaam en leven creëert. Jong of oud, echt iedereen kan met pilates starten. Zelf volgde ik mijn eerste lessen bij een pilates instructor van 60 jaar. Ondertussen kreeg ik ook al lessen van oudere lesgevers. Ik bedoel maar, pilates is niet leeftijdsgebonden, je hoeft er niet per se vroeg mee te starten. Pilates staat ook nooit stil en is steeds in ontwikkeling, àltijd kan je nog iets bijleren, zeker en vast ook als instructor. Het stopt niet. Daarom blijf ik mezelf bijscholen in binnen- en buitenland.”

Uniek in de streek

Pilates wordt steeds populairder. “Terecht, want de positieve effecten zijn talrijk. Pilates zorgt voor een betere houding en een mooiere uitlijning van het lichaam. We werken disbalansen weg, versterken zwakke spieren, maken gespannen spieren weer soepel en nog veel meer. Wie aan pilates doet, maakt onbewust ook betere keuzes. Bijvoorbeeld op vlak van voeding.”

“Zelf volgde ik mijn eerste lessen bij een pilates instructor van 60 jaar”

House of Pilates biedt verschillende lessen aan, zowel voor beginners en gevorderden als voor mensen die blessuregevoelig zijn en zwangere vrouwen. “Iedereen is welkom in onze pilatesstudio. We hebben een uitgebreid aanbod lessen, met voor elk wat wils en dat van groepslessen tot privéles. We geven ook reformer- en towerlessen op pilatesapparaten in kleine groepjes van vijf personen. We zijn daarmee uniek in de streek. Naast mezelf, geven ook Bert en Karoline les in House of Pilates. Op de website vind je alle lessen en informatie terug of spring gerust eens binnen!”

www.houseofpilates.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier