“Ik heb zesde zintuig en zit er altijd boenk op”: Viviane (71) helpt anderen door kaarten te lezen

Met kaarten en pendel probeert Viviane Salembier bepaalde situaties aan te voelen, waardoor ze advies kan geven en zo de levenskwaliteit kan verbeteren. Iedereen die het haar vraagt, wil ze helpen. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Kaarten leggen en er de toekomst mee voorspellen, we kennen het allemaal uit boeken of films. “Maar zo werkt het niet”, aldus Viviane Salembier uit Kortemark. Zij legt haar kaarten en interpreteert ze volgens haar gevoel. Als intuïtief medium wil ze mensen helpen en naar een beter levenskwaliteit begeleiden. Maar vraag haar niet naar de cijfers van de Lotto, laat dat duidelijk zijn.

“Ik ben afkomstig van Jabbeke”, aldus Viviane Salembier (71) die met haar man Daniël langsheen de Vlasschaardweg woont. “Ik heb me daar nooit echt thuis gevoeld en had weinig familiale connectie. Ik las vroeger veel boeken op mijn kamer, geen romans, maar boeken over psychologie. Het leven van de mens en de werking van de hersenen intrigeerden me. Ik ben podologe van opleiding, maar ik studeerde ook psychologie bij.”

“Het verhaal eindigt hier niet, want mijn kleindochter kreeg ook die gave mee”

“Het begon allemaal in 1983, toen mijn moeder stierf op 53-jarige leeftijd. Ik kreeg nu en dan flitsen te zien en vanaf dan komt ze vaak bij me om me met raad en daad bij te staan. Het leven heeft me echter niet gespaard: ik verloor mijn dochter op heel jonge leeftijd en mijn zoon, die me twee kleinkinderen nalaat, overleed toen hij 35 was. Vandaar dat ik mijn gave wil gebruiken om andere mensen te helpen.”

“Het kaartleggen heb ik mee van mijn grootmoeder, die in Wallonië woonde. Ze was paranormaal begaafd zonder dat ze het besefte. Op een morgen belde ze naar mijn ouders om te vragen wie er ziek was, terwijl we zelf nog niet op de hoogte waren dat er iemand zich niet goed voelde. Ik voel net zoals haar, heel goed mensen aan. Zo kan ik via de telefoon voelen als iemand hoofdpijn heeft, want dan krijg ik dat simpelweg ook.”

Hoogsensitief

“Ik ben hoogsensitief geboren en mijn neuroloog spreekt altijd over mijn zesde zintuig. Bij elke kaart die ik leg, krijg ik een gevoel en interpreteer ik dat gevoel. Over het algemeen zit ik er boenk op.”

“Ik zag de coronapandemie aankomen in mijn kaarten, want ik zag een totale stilstand. Verloren zaken terugvinden is ook iets wat me vaak gevraagd wordt. Mijn vader was ooit de trouwring van mijn moeder verloren en die kwam ik weer op het spoor. Ik leidde ook mensen naar verloren gewaande aandelen. Ik kon hen zelfs aanwijzen in welk kastje ze verstopt zaten. Ooit belde een man me op in verband met de verkoop van zijn huis. Ik voelde meteen dat er jaloezie en fraude mee gemoeid was. Zelfs politiemensen en advocaten riepen in het verleden al mijn hulp in.”

“Tijdens de coronapandemie schreef ik mijn hele leven uit in een biografie. Ik ben in die periode mezelf tegengekomen. Mijn besluit stond toen vast: als ik met mijn gave anderen kan helpen, dan doe ik dat.”

Pendelen

“Iedereen mag me contacteren, want ik help alle mensen die me dat vragen. Mijn kaarten en mijn pendel helpen me steeds op weg, maar ik moet het aanvoelen en ze lezen naar waarheid. Ik begrijp dat het van groot belang is om mensen tevreden te stellen wanneer zij mij contacteren voor advies. Daarom zal ik altijd zorgvuldig en grondig reageren op hun vragen en ervoor zorgen dat ik alle benodigde informatie verstrek die in mijn kunnen ligt om hen te helpen de juiste beslissingen te nemen. Ik wil ervoor zorgen dat ze niet alleen tevreden zijn met het antwoord dat ze krijgen, maar ook met het proces van het zoeken naar antwoorden.”

Inzichten

“Door ernaar te streven om een bron van hoge tevredenheid te zijn, wil ik een positieve impact hebben op iedereen die in mij gelooft. Ik geloof dat het helpen van anderen en het bieden van waardevolle inzichten een verschil kan maken en bijdragen aan hun geluk en welzijn. Mijn doel is om een betrouwbare en empathische mentrix te zijn die mensen ondersteunt bij het nemen van belangrijke beslissingen en hen richting succes en vervulling begeleidt. Het verhaal eindigt hier niet, want ook mijn kleindochter kreeg deze gave mee”, besluit Viviane.

Je kan Viviane bereiken op het nummer 0468 33 35 53 en alle info vind je op www.intuitiekaartleggen.wordpress.com

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier