IJzerboomgaard in Diksmuide is favoriet plekje voor Kimberly Colle en haar gezin

Kimberly Colle op een van haar favoriete plekjes in Diksmuide: de IJzerboomgaard. (foto ACK)
Redactie KW

Kimberly Colle (29) is getrouwd met Jan Vercruysse, samen hebben ze twee kindjes Lowie en Gust. Kimberly werkt als zorgleerkracht en woont in Esen. Kimberly neemt ons mee naar een van haar favoriete plekjes: de IJzerboomgaard in Diksmuide.

“Er zijn heel wat mooie plekjes in Diksmuide en de IJzerboomgaard is een van de favorieten van ons gezin. Met twee kleine kindjes zoek je plekjes op waar ze beiden aan hun trekken komen en waar het veilig is.”

“De pluspunten van de IJzerboomgaard zijn dat er een grote speelruimte is voor de kinderen, dat het veilig is maar ook de kinderboerderij is een schot in de roos, vooral onze jongste spruit geniet van de dieren.”

“Verder is de pluktuin ook heel leuk, tijdens het aardbeienseizoen gaan we met de kinderen plukken, altijd leuk en wat ze zelf plukken is zoveel beter. “

“et is ook heel aangenaam dat er tal van plaatsen zijn waar je even kunt gaan zitten, want met twee kleine kinderen mee ben je toch al goed geladen, er is zoveel dat je voor hen moet meenemen en dan is even zitten geen overbodige luxe.”

Toffe picknickplaatsen

“Ook de picknickplaatsen vinden wij tof, een picknick is toch altijd iets anders en hier kan je ook een picknickmand laten vullen in het cafetaria, lekker en gezellig!”

“De IJzerboomgaard ligt vlakbij het centrum en het is er toch rustig, hier kan je op adem komen met het gevoel volop in de natuur te zijn maar wil je naar stad dan is het maar een wandelingetje ver.”

“Op het einde van het schooljaar komen we hier ook wel eens met de kinderen van de school, die zijn al wat groter en mogen dan in het water ravotten, altijd weer goed voor een ongelofelijk heerlijke tijd voor de leerlingen, ze vervelen zich geen ogenblik en ondertussen zijn ze in de gezonde lucht, bewegen ze en leren ze onbewust dingen over de natuur bij.”

“Wat ook heel mooi is dat is dat alle banken en toestellen in natuurlijke materialen gemaakt zijn wat hier perfect past en het natuurlijk kader onderstreept.”

“Op afstand hoor je wel de trein passeren maar ook dat is voor de kindjes weer eens wat anders, de trein interesseert hen wel, het heeft iets magisch zo volop in de rust van de IJzerboomgaard, waar de tijd lijkt stil te staan, waar het stil is dan ineens een teken van de moderne wereld, speciaal.”

“Eerst ravotten, dan naar de dieren en de pluktuin en tot slot uitrusten op een bankje of als het cafetaria open is, daar bij iets lekkers genieten van het uitzicht. De kindjes vinden er altijd wel hun goesting.”

“De IJzerboomgaard is genieten, ontstressen en een leuke gezinsdag beleven in om het even welk seizoen: zonovergoten in de zomer, met kleurende beplanting in de herfst, een laagje rijp in de winter en genieten van een prille zon in de lente. Een aanrader, ook voor wie geen kinderen of al grotere kinderen heeft!”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier