IJssculpturenfestival verhuist niet naar Oostende

Het festival vindt niet langer in Brugge plaats. © Mario De Wilde
Redactie KW

Het IJssculpturenfestival verhuist niet naar Oostende. Dat maakte burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) bekend op de Oostendse gemeenteraad. “Het stroomverbruik is te hoog.”

Alexander Deman organiseert in Oostende al enkele jaren het Zandsculpturenfestival en in Brugge de IJssculpturen. Onlangs maakte het Brugse stadsbestuur bekend dat het de ijssculpturen niet meer zal organiseren want te “energieverslindend”. De stad vindt die attracties niet langer verantwoord door de klimaatopwarming.

Jolan Deschepper (Vlaams Belang) interpelleerde in de Oostendse gemeenteraad met de vraag dit evenement naar Oostende te lokken. Hij gaf aan dat dit een zeer grote publiekslokker zou kunnen zijn.

Burgemeester Bart Tommelein liet weten dat de stad het festival niét zou organiseren. “Het stroomverbruik van het IJssculpturenfestival is zeer hoog. De elektriciteitskost bedraagt 26.000 euro. Daarnaast is er ook een zeer lange opbouw- en afbouwperiode voorzien. En het winteraanbod dat we hier hebben is al zeer uitgebreid en voldoende.”

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier