Ieperling Jeroen Vinckier in finale Mister Gay Belgium 2020

Redactie KW

Onder de twaalf finalisten van Mister Gay Belgium zit maar één West-Vlaming: de 23-jarige Jeroen Vinckier uit Ieper.

In de Antwerpse zaal AthenA werden donderdag in aanwezigheid van federaal minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle en héél wat bekende gezichten, de ‘gouden 12’ Mr. Gay Belgium-finalisten 2020 voorgesteld. 95 mannen schreven zich in om de 26-jarige Matthias De Roovers op te volgen als Mister Gay Belgium. Daarvan werden twaalf finalisten geselecteerd. Een van hen is Jeroen Vinckier uit Ieper. De 23-jarige Ieperling werkt als sales advisor en kwam al tien jaar geleden uit de kast. Als thema koos hij ‘LGBT & Geloof’.

“De Mister Gay-organisatie gaat voor het achtste jaar op rij op zoek naar een man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en bovenal een ambassadeur, rolmodel die gebeten is door de LHBT-thematiek”, klinkt het bij de organisatie. “De kandidaten zullen zich gedurende vier maanden lang actief inzetten voor en binnen de LHBT-gemeenschap met als afsluiter een finale gala dat zal plaatsvinden op zaterdag 23 mei 2020 in hart van Antwerpen – Theater Elckerlyc.”

Vanaf 13 februari kan iedereen gratis zijn of haar stem uitbrengen op één van de 12 finalisten via dé gay lifestyle tv-zender OUTtv. (www.out.tv) (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier