Ichtegem Feest maakt zich op voor een spetterende editie

V.l.n.r. Rita Steen, Gilvert Vanroose, Sharon Snauwaert, Christophe Desmet, Maarten Ureel, Julie Tolpe en zittend Lauren. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Tijdens het kermisweekend van 19 en 20 juli organiseert Ichtegem Feest opnieuw tal van optredens in het park achter Huis Dekeyser (Koekelarestraat 2).

“Vorig jaar mochten we maar liefst 5.500 bezoekers ontvangen en daar zijn we ontzettend trots op. Dit jaar hebben we opnieuw voor een mooi programma gezorgd en we zijn er zeker van dat velen opnieuw de weg zullen vinden naar Ichtegem”, zegt voorzitter Maarten Ureel.

Op vrijdag 19 juli start het feestweekend met de avondmarkt. Om 19.30 uur is het de beurt aan covergroep ‘Het Archief’, gevolgd door optredens van Aaron Blommaert en Jaap Reesema. De afterparty wordt verzorgd door DJ Benny Boens.

Vernieuwingen

Opnieuw mag Dansstudio Timeless de zaterdag openen om 18 uur. Dan gaat het muziekfestijn verder met Jettie Pallettie, De Romeo’s, Willy Sommers en Get Ready! die bezig zijn aan hun afscheidstournee. Ook op zaterdag wordt de avond afgesloten met een afterparty, dit keer met DJ Hans Hautekiet.

“Er zijn ook een aantal vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd op basis van de feedback die we ontvingen na de vorige editie. Zo is de sanitaire capaciteit fors opgetrokken en hebben we extra aandacht besteed aan de andersvaliden. Ons terrein was reeds vlot toegankelijk, maar nu is er ook een apart platform waarop zij zullen kunnen plaatsnemen met een begeleider. Het toilet is nu ook vlot en vrij toegankelijk met een rolstoel, waar er de vorige editie nog de hulp van een medewerker nodig was”, geeft Maarten nog mee. “Er wordt ook geopteerd voor een stellingpodium, dat een stuk groter is dan het mobiele podium dat in het verleden werd gebruikt.”

Gratis toegang

“De toegang voor Ichtegem Feest is gratis en dat hebben we te danken aan de vele sponsors en vrijwilligers die ons initiatief steunen. Verder zijn er ook heel wat bedrijven die ons logistiek steunen, en ook het gemeentebestuur stelt heel wat materiaal ter beschikking”, klinkt het unaniem bij de bestuursleden.

Alle praktische informatie is terug te vinden op de website www.ichtegemfeest.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier