Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd

(foto JS) © jan_stragier ©2024 Jan Stragier
Redactie KW

Walter Vanneste en Christiane Seys uit de Kapelsestraat uit Sint-Eloois-Winkel zijn 65 jaar getrouwd. Het koppel werd door het gemeentebestuur gehuldigd voor hun jarenlange trouw voor elkaar.

Op 29 april 1959 beloofden Walter Vanneste en Christiane Seys elkaar om samen door het leven te gaan. 65 jaar later vormen ze nog steeds een echtpaar. Walter en Christiane zijn beiden geboren en getogen Winkelnaars. Christiane zag het levenslicht op 6 oktober 1938 als voorlaatste in een gezin met zes kinderen. Het gezin Seys woonde in de Oude Lendeleedsestraat, maar verhuisde later naar de Gullegemsestraat. Christiane doorliep de school in Sint-Eloois-Winkel en startte haar loopbaan in 1953. Van 1953 tot 1960 werkte ze als toezichtster in een spinnerij in Tourcoing. Walter werd geboren op 14 september 1935 als zevende van het elftal Vannestes. Walter bracht zijn kinder- en jeugdjaren door langs de Gullegemsestraat. Na de lagere school in Sint-Eloois-Winkel volgde hij les aan het VTI in Kortrijk. Als jonge gast van 16 startte hij als schilder bij Albert Pattyn. Begin de jaren ‘60 kriebelde het bij Walter om als zelfstandige te starten. Van 1964 tot hun pensioen baatten Christiane en Walter een schilderszaak uit. Christiane maakte er ook gordijnen.

nageslacht

Dat Christiane en Walter elkaar leerden kennen is geen toeval geweest. Beiden zijn rasechte Winkelnaars en woonden langs de Gullegemsestraat. Ze woonden op een steenworp van elkaar. Het klikte onmiddellijk bijzonder goed tussen hen. Op 29 april 1959 stonden ze in het gemeentehuis van Sint-Eloois-Winkel voor toenmalig burgemeester Robert Carton. De bruiloft vierden ze in d’Oude Smisse. Walter mocht drie keer de wieg in elkaar timmeren: voor Philippe, Johan en Myriam. Onderaan de stamboom prijken zes kleinkinderen. Ondertussen zijn Christiane en Walter al een eindje op pensioen. Beiden zijn lid van schaakclub De Torenwachters en houden ook van kaarten. Walter is eveneens al dertien jaar secretaris van de plaatselijke heemkundige kring en zit al 35 jaar in het bestuur van basketbalclub Wibac, waar hij ook al 20 jaar voorzitter was. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier