Twaalf koppels hernieuwen hun huwelijksgeloften in Oostendse Japanse Tuin: “Ons geheim? Elkaar blijven verrassen”

(Foto ZB) © Regional
Redactie KW

Op zaterdag 22 juni gaven veertien koppels elkaar in het bijzijn van vrienden en familie opnieuw het ja-woord in het prachtige decor van de Japanse Tuin. Eerder dit jaar bood Stad Oostende Oostendse huwelijksparen de kans om hun geloften te hernieuwen in een unieke locatie. “Ons vervelen? Helemaal niet! We genieten nog elke dag van elkaars gezelschap”, klinkt het bij het echtpaar Hans (76) en Rita (68).

Nog steeds erg verliefd

Hans Pauwels (76) en Rita Coucke (68) stapten 46 jaar geleden in het huwelijksbootje. Het echtpaar baatte 30 jaar lang bakkerij De Korenbloem in Oostende uit. “De bakkerij was van mijn ouders. Mijn papa, Firmin, was er in 1951 mee gestart en wij hebben het dan overgenomen. Ondertussen zijn Rita en ik al jaren op pensioen. Ons vervelen? Helemaal niet! We genieten nog elke dag van elkaars gezelschap”, vertelt Hans en geeft zijn vrouw een lieve kus.

“We gaan elke week gaan dansen in zaal Ten Stuyver in de Stuiverstraat. Dansen houdt ons jong. We hebben ondertussen al veel vrienden leren kennen door te dansen”, vult Rita aan.

“Onze trouwdag was een fantastische dag. We zijn heel blij dat we onze geloften hebben hernieuwd, want we zien elkaar nog altijd heel graag. Onder mijn pseudoniem ‘Bakkertje’ plaats ik posts van onze avondturen op Facebook. Deze dag zal zeker een plaatjes krijgen op mijn pagina”, juicht Hans.

Trouwfoto’s in Noordzee

Ook Veerle (39) en Nicolas (39) zijn een mensenleven bij elkaar. “We zijn al 24 jaar samen en 13 jaar getrouwd. Omwille van onze job hebben we een tijd in het binnenland gewoond, maar we hebben wel onze trouwfoto’s in de Noordzee genomen. Jawel, in het koude water van de Noordzee”, lacht Veerle. “Ons geheim? We blijven elkaar verrassen.”

Nicolas klikt. “Ineens kwam Veerle thuis met het idee om onze huwelijksgeloften te hernieuwen. Eigenlijk is het wel fijn dat we onze twee prachtige dochters, Nelle (9) en Janne (5), hierbij kunnen betrekken. Door ruimte voor liefde te maken, tonen we dat je elkaar echt wel graag kan blijven zien.” (Zana Bulteel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier