Goud voor Rafaël en Clarisse uit Lendelede: “Liefde op het eerste gezicht”

Rafaël Vandewaetere en Clarisse Verkerke vierden hun gouden huwelijksjubileum. © Frank Meurisse

Rafaël Vandewaetere en Clarisse Verkerke uit de Hulstemolenstraat zijn 50 jaar getrouwd. Het gouden koppel vierde dat in restaurant ‘House of 27’, samen met Raf’s zuster Jacqueline en haar man Bernard Dolfen, die er hun 60ste huwelijksjubileum vierden.

“Op 9 april 1973 – ik weet het nog heel goed – wandelde ik met mijn boodschappentas over Lendlee platse”, zegt Clarisse. “Ik passeerde aan café Bavik, keek naar binnen en zag er Raf staan. Het was een ‘coup de foudre’, liefde op het eerste gezicht. Voor mij was het duidelijk: hij en geen ander zou mijn man worden! En Raf zag dat het goed was en we werden een koppel. Een jaar later trouwden we op 12 april 1974 voor de wet, op 27 april voor de kerk.”

Werkgevers

Clarisse werkte 10 jaar in de confectienijverheid en nog 30 jaar als onderhoudshulp bij gezinnen en bedrijven.

Raf werkte vóór zijn legerdienst bij Demeester in Heule. “Na het leger werkte ik tot in 1980 bij Bekaert in Zwevegem, daarna bij Belgacom (deels als werknemer en deels als zelfstandige), in de tapijtenindustrie bij de Moquette in Ingelmunster, Nelca Lendelede tot aan het faillissement van dat bedrijf en dan nog een tijdje bij de technische dienst van de gemeente.”

Clarisse houdt van muziek, helpt Raf bij het verzorgen van zijn vogels, werkt graag in de tuin en zorgt voor een piekfijn huishouden. Raf, die van zijn 14de tot zijn 27ste voetbalde bij KFC Lendelede en nadien nog 33 jaar scheidsrechter was, is ook een gepassioneerd vogelliefhebber, secretaris van de Lendeleedse Vinkenmaatschappij en voorzitter van de Lustige vogelliefhebbers.

Sportief aangelegd

“Ik ben nog altijd sportief en loop wel nog 3 tot 4 keer per week 12 km”, zegt Raf. “Verleden jaar liep ik in het Nederlandse Geldrop een halve marathon en werd eerste in mijn leeftijdscategorie. Ik was wel de enige deelnemer in mijn leeftijdscategorie”, lacht hij.

Raf en Clarisse zijn geen fervente reizigers. “We genieten vooral van de gezellige familiemomenten met onze kinderen Bjorn en Cindy en onze twee kleinzonen Emile en Leon”, besluiten de jubilarissen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier