Goud voor Jean-Luc en Rita: “Ontmoeting in dancing Tyrol”

Op de foto herkennen we vooraan zittend burgemeester Jeroen Vandromme, het jubilerende paar Jean-Luc Vanderplancke en Rita Casier en hun zoon Steven Vanderplancke. Staand v.l.n.r. zien we schepen Erik Verbeure, gemeenteraadslid Julie Descheppere, André Verslype, Rita Deconinck, Greta De Schuyter en schepen Joris Hindryckx. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op zondag 2 juni kwamen Jean-Luc Vanderplancke (71) en Rita Casier (71) naar het gemeentehuis naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum.

Jean-Luc is geboren in Zonnebeke en Rita is geboren in Roeselare. Van zijn 14 tot 16 jaar werkte Jean-Luc in een spinnerij in Roeselare, daarna ging hij als bouwvakker met zijn vader en broer mee naar Frankrijk. In 1972 vervulde hij zijn legerdienst en vanaf zijn 22ste tot zijn 42 jaar werkte hij bij de firma Covemaeker in Klerken, eerst als bouwvakker, dan als meestergast. Later werkte hij nog enkele jaren bij de firma Decruy in Houthulst tot hij noodgedwongen met ziekteverlof moest gaan. Rita ging tot haar 14de naar school bij de zusters van Sint Kristoffel, toen ze 15 was, ging ze werken in een spinnerij in Wallonië. Dat deed ze tot de geboorte van hun zoon Steven. Later werkte ze nog in tuinbouwbedrijven in Handzame en Staden en bij de poetsdienst van House Care tot ze op 65-jarige leeftijd met pensioen ging.

Rita en Jean-Luc leerden elkaar kennen in dancing Tyrol in Esen en na een verkering van twee jaar stapten ze op 11 mei 1974 in het huwelijksbootje. Het gezin werd uitgebreid met één zoon: Steven die met zijn vriendin in Eeklo woont. Beiden zijn lid van S-Plus en Rita is lid van Femma. Ze houden van een ritje met de fiets en een mooie wandeling in de natuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier