Goud voor Edwin en Rosa

© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op zaterdag 11 mei kwamen Edwin Reynaert (72) en Rosa Allein (73) samen met hun familie naar het gemeentehuis voor hun gouden jubileum.

Edwin is geboren in Diksmuide, Rosa in Ieper. Na zijn studies begon Edwin te werken in de zaak van zijn ouders: Decorefo. Rosa begon na haar studies te werken bij een Duits gezin als gouvernante en kokkin voor negen maanden, daarna werkte ze enkele maanden in restaurant De Lisdodde als zaalverantwoordelijke om daarna nog vier jaar secretariaatswerk te doen op de site van de IJzertoren. Na hun huwelijk ging Rosa in Decorefo werken. De specialiteit van Decorefo was het aanbrengen van bladgoud op kerkorgels en tadelakt, dat is traditioneel stucwerk dat zijn oorsprong vindt in Marokko.

Oorspronkelijk werd tadelakt gebruikt in Marokkaanse paleizen, hammams (Turkse stoombaden) en Riad (traditioneel Marokkaans huis met binnentuin). Ze huwden op 8 mei 1974 in het gemeentehuis van Reninge. Het paar kreeg één zoon: Glenn (1975) gehuwd met Sophie Van Bosseghem. Zij hebben twee kinderen Aldous en Alix, en wonen in Sint Jacobskapelle. Straks volgt er nog een feest, want de vader van Rosa wordt 101 jaar.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier