Frans en Monique zijn gouden paar

Frans Vandewalle en Monique De Vlieger mochten naar het gemeentehuis voor een officiële receptie met de familie. © CLY
Redactie KW

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.

Frans Vandewalle is afkomstig van de Poelberg, waar hij geboren werd op 13 juni 1939 in een gezin met tien kinderen. Frans liep school op de Poelberg en ging vanaf zijn veertiende aan de slag in de steenovens. “Dit werk hield ik slecht drie jaar vol. Na wat omzwervingen belandde ik bij de gekende Tieltse firma Erta, waar ik nog eens 25 jaar werkte en waar ik ook met brugpensioen kon gaan.”

Zoals geweten is Frans een groot wielerliefhebber. Hij was dan ook mede-organisator van de Verre Ginste Koers voor juniores op tweede paasdag. “Ik ben altijd een groot wielerliefhebber gebleven en volg nu alle wedstrijden op televisie. Sinds ik met pensioen ging, was ik ook een tijdje vinkenier bij de Marialoopse maatschappij De Roodborsten maar die hobby behoort nu tot het verleden. Daarnaast mag ik gerust zeggen dat ik groene vingers heb, want ik kweek alle groenten voor ons gezin zelf.”

Winkelierster

Monique De Vlieger is eveneens afkomstig van de Poelberg, waar zij geboren werd op 11 juli 1943 in een gezin met acht kinderen. Ook zij was haar leven lang een bezige bij. Na de lagere school heeft zij in het Tieltse steeds een winkel met zuivelproducten uitgebaat. “Ik heb dat 35 jaar lang gedaan en ben er pas mee gestopt in 1994, op 51-jarige leeftijd, toen mijn man met pensioen ging. Ik heb de zaak toen overgelaten. Ik ben een huisduif die nooit op reis gaat, want ik ben het liefst thuis.”

Het echtpaar heeft vier kinderen die op hun beurt zorgden voor twaalf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier