Diamant voor Rafaël en Cecilia

Redactie KW

Rafaël Uyttenhove en Cecilia Van Parijs hebben samen met hun kinderen, kleinkinderen en familie hun diamanten huwelijksjubileum gevierd. Zij werden door de burgemeester en schepenen ontvangen in Ter Borcht.

Rafaël werd op 11 juli 1941 geboren in Meulebeke. Vader Henri was meestergast bij Vandekerckhove in Ingelmunster en moeder Irma Vanseveren zorgde voor haar vijf zonen. Rafaël ging naar school in de Heilige Hartschool in Ingelmunster, en volgde daarna de afdeling Bouw in Kortrijk. Hij werkte een jaar bij Vandekerckhove en moest dan het vaderland verdedigen. Na drie maanden opleiding in Turnhout kwam hij voor negen maanden terecht bij het Twee Lansiers in Euskirchen. Na zijn legerdienst kon hij terecht bij bouwfirma Gebroeders Vergote in de Gentstraat en nadien bij Chris Vuylsteke, waar hij een leidinggevende functie bekleedde op de verschillende werven. Hij bleef er tot hij op zijn 65ste met pensioen ging. Rafaël is lid van de kaartersclub NEOS, OKRA en de Yverige Jonckheit op ‘t Veld. Voetbal en wielrennen volgt hij op tv.

Cecilia Van Parijs werd geboren op 21 maart 1941 in Meulebeke. Vader Arthur was handelsreiziger, moeder Maria Vankeirsbilck ontfermde zich over haar dochter en haar zonen Alfons en Roger. Na de lagere school volgde Cecilia een opleiding atelierleidster in het Sint-Jozefsinstituut in Tielt. Ze begon te werken bij Pelzen Bouckaert en trad later als modeliste in dienst bij Pelzen Parmentier. Na enkele jaren werd ze nachtverpleegster in het toenmalig Sint-Vincentius rustoord, waar ze 7,5 jaar lang voor 93 patiënten zorgde. Toen de kinderen groter waren en naar school gingen, werkte ze in dagdienst. Ze ging op haar 65ste met pensioen. Cecilia zorgt graag voor de kleinkinderen en leest veel.

Het koppel leerde elkaar kennen tijdens een volksdansavond in de Gilde. Ze waren beiden lid van de Kajottersbeweging, KAJ en VKAJ. Ze trouwden op 30 mei 1964 voor de kerk. Cecilia en Rafaël zijn de ouders van Jean-Marie (Els Vandemoortelen), Katleen (Yves Sanders) en Katrien (Pol Algoet), grootouders van Femke, Elke, Robin, Julie, Amélie, Gauthier, Marthe en Lotte, en hebben al twee achterkleinkinderen: Gabrielle en Géraud. (LB/foto Luc)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier