Briljant voor Wilfried en Andréa, de bekende uitbaatster van café De Brug in Lo

Andréa Vandenberghe en Wilfried Alleweireldt samen familie, schepenen en de burgemeester. © KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Andréa Vandenberghe (90) en Wilfried Alleweireldt (88) waren op zondag 23 juni exact 65 jaar getrouwd. Andréa staat ook al evenveel jaar achter de toog van café De Brug in de Hogebrugstraat in Lo, dat trouwens 100 jaar eigendom is van de familie Alleweireldt. Genoeg redenen voor een feestje, dachten familie en vrienden.

Het was zondag een gezellige drukte in en rond café De Brug naar aanleiding van het feestje voor het briljanten huwelijksjubileum van Andréa Vandenberghe en Wilfried Alleweireldt. Familie en vrienden hadden alle registers opengetrokken om de jubilarissen een gezellige dag te bezorgen.

Wilfried is geboren en getogen in Lo, Andréa is afkomstig van Alveringem. “Ik werkte in de koekjesfabriek van de Jules Destrooper en kwam met de fiets langs de Lovaart”, legt Andréa uit hoe ze Wilfried leerde kennen. “Vroeg in morgen kwam ik telkens Wilfried tegen, ook met zijn fiets. Hij bracht melkbidons naar de melkweide aan de andere kant van Lo. Het was liefde op het eerste zicht.”

Na hun huwelijk nam het koppel hun intrek in café De Brug. De eerste zeven jaar woonde ook nog de vader van Wilfried mee en zelfs nog een korte tijd een nonkel. Andréa zat dus met drie mannen op haar dak. “Maar daar had ik helemaal geen moeite mee.”, lacht ze.

Wilfried nam de boerderij en de melkronde over van zijn vader Romeo. Maar ondertussen begon hij ook met wat loonwerk zoals ploegen, zaaien, maaien en mest uitvoeren. Zijn werk werd door iedereen gewaardeerd. “Maar we hebben met Eric Deman 31 jaar lang een bijzonder trouwe knecht gehad”, benadrukken Andréa en Wilfried. In 2001 werd het bedrijf overgelaten aan Dietrich Leuridan en Eveline Bollengier.

Wilfried vertoeft nu veel in de keuken, maar Andréa staat na 65 nog altijd achter de toog van café De Brug. Ze soigneert haar klanten als geen ander. “Een babbeltje slaan, een pintje schenken: ik doe het nog altijd met heel veel liefde en plezier”, zegt Andréa. “Het geheim van een goede cafébazin? Horen, zien en zwijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier