Bernard en Jacqueline uit Lendelede vieren diamanten huwelijksgeluk

Bernard Dolfen en Jacqueline Vandewaetere samen met hun familie. © Frank Meurisse

Bernard Dolfen en Jacqueline Vandewaetere zijn zestig jaar getrouwd. Het diamanten echtpaar vierde hun huwelijksjubileum in House of 27, samen met Jacquelines broer Rafaël en zijn vrouw Clarisse Verkerke, die zelf vijftig jaar gehuwd zijn.

Bernard is afkomstig uit Veurne, Jacqueline is een rasechte Lendeleedse. Hij was twintig jaar beroepsmilitair en onder meer gekazerneerd in Duitsland. “Bernard was nogal sportief en reed op een mooie dag in juli met zijn fiets naar Roeselare voor een wielerwedstrijd waar een van zijn legermaten, die toen profwielrenner was, aan deelnam”, zegt Jacqueline. “Ik was die dag gaan shoppen in Roeselare en ging tussendoor een koffie drinken in een tearoom waar Bernard toevallig ook, net als ik, alleen aan een tafeltje zat. We raakten aan de praat en het klikte meteen tussen ons. Vanaf die dag bleven we met elkaar corresponderen en leerden we elkaar ook beter kennen, als Bernard een keer met vakantie thuis was. Op 28 maart 1964 trouwden we en ging ik bij hem in Duitsland wonen. Ik was er kleuterjuf voor de kinderen van de Vlaamse militairen.”

Terug naar België

Bernard en Jacqueline verhuisden terug naar België toen hun zoon Bart geboren werd. “We wilden niet dat onze kinderen als het waren ‘ontworteld’ zouden zijn. Eenmaal terug in Lendelede was ik nog negen jaar kleuterjuf in de meisjesschool. Bernard werkte nog tien jaar als magazijnier bij AEG in Kortrijk.”

Bernard houdt van fietsen, voetbal en volleybal en volgt nu nog veel sportwedstrijden op tv. “Maar ik kijk ook graag naar CNN om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt”, zegt hij. “Ik lees veel, vaak boeken met een geschiedkundige of geografische inslag. En ik ben weetgierig. Als ik een woord niet begrijp, dan zoek ik de betekenis ervan op.”

Jacqueline breide en naaide graag. “En koken is mijn ding. Net als Bernard lees ik veel, vaak ook historische boeken.” Jacqueline en Bernard hebben twee zonen, Bart en Chris, en twee lieve schoondochters, Sally en Sandrine. Ze zijn ook de trotse grootouders van Britt, Robin, Jolan, Siri en Nena.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier