Huis van het Kind pakt uit met groot kinderfeest

Sara Kesteloot samen met schepen Sociale Zaken Rik Priem bij het springkasteel met ballenbad. (foto Luc)
Redactie KW

In het kader van de Week van de Opvoeding organiseerde het Huis van het Kind een groot kinderfeest in en rond de feestzaal Ter Deeve. Het werd een supergezellige bedoening zowel buiten als binnen de feestzaal.

Een tachtigtal kinderen kon zijn hartje ophalen bij de diverse speeltuigen die ze geïnstalleerd hadden terwijl de ouders gezellig konden genieten van een leuke babbel bij een lekker glaasje.

“Het is het derde jaar op rij dat wij met het Huis van het Kind een dergelijke speelnamiddag organiseren”, aldus sociaal coördinator Sara Kesteloot.

“Onze bedoeling hierbij is om een heel laagdrempelige activiteit te creëren die voor iedereen openstaat en die dan ook gratis is. Met onze werking proberen we ouders bij te staan tijdens de opvoeding van hun kinderen. Voorts doen we ook inspanningen om allerlei vormen van ontmoetingen in het leven te roepen en werken we samen met heel wat lokale partners zoals scholen, CLB’s, vroedvrouwen, logopedisten…”

Ouders bijstaan

“Om een zo ruim mogelijk werkveld te verkrijgen en om onze ervaringen te kunnen toetsen aan andere gemeenten werken we sinds 2019 samen met Pittem, Ruiselede en Wingene. We zijn er voor iedereen. We hebben onlangs nog een geboortepakket gelanceerd met daarin een groeimeter met alle consultaties van Kind en Gezin. Dergelijke initiatieven zijn voor veel ouders een helpende hand bij de opvoeding van hun kind. Wie vragen heeft betreffende opvoeding kan die altijd stellen via huisvanhetkind@meulebeke.be of telefonisch op 051 54 13 46. Indien gewenst kan er ook een huisbezoek worden geregeld. We zijn er om ouders te ondersteunen bij elke stap van het ouderschap”, besluit Sara Kesteloot.

Sara Kesteloot is in Meulebeke ook actief als brugfiguur in de scholen. Ze treedt op als neutrale contactpersoon tussen school, gezin en buurt met als doel dat de ouders sneller de weg vinden naar ondersteuning en hulpverlening. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier