Hugo Vandenberghe en Franziska Fusswinkel vierden hun gouden bruiloft in Veurne

Viering op het stadhuis van Veurne met familie en vrienden. © JT
Redactie KW

Hugo en Franziska huwden op 20 oktober 1967 in Nippes dichtbij Keulen.

In de vijftig voorbije jaren is de wereld heel wat veranderd, maar in al die tijd is het geluk en de liefde tussen Hugo en Franziska gegroeid en blijven bestaan. De belangrijkste zaken om een huwelijk van vijftig jaar in stand te houden is genegenheid, vriendschap, begrip en liefde voor elkaar en voor de kinderen en kleinkinderen, getuigt het gouden koppel.

Hugo werkte als ambtenaar en Franziska als boekhoudster. Een tijdlang woonden ze in Bertem, ze bouwden er een gezellig nestje waar het goed was om ‘s avonds naar toe te komen en van elkaars gezelschap te genieten. Ze kregen vier prachtige kinderen: Andreas, Daniël, Christina en Thomas. Ondertussen is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen. Er was een tijd van werken maar ook een tijd van samen genieten. De pensioenjaren brachten ruimte om veel dingen samen te doen. Het koppel houdt van de kust in al zijn facetten en Veurne werd de ideale uitvalsbasis, rustig en constant in alle seizoenen, omgeven door groene akkers en veel natuurschoon.

Al deze mooie momenten werden op zaterdag 14 oktober samen met familie en vrienden nog eens herbeleefd met een viering op het stadhuis van Veurne, waar een geschenk en een receptie werd aangeboden door het stadsbestuur. Nadien trokken de gevierden en familie naar Beauvoorde waar nog uren werd nagepraat en herinneringen werden opgehaald aan tafel over hun voorbije vijftig jaar huwelijk.

(JT/foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier