Houari pakt het origineel aan: geen bolletjes ijs, maar wel… rolletjes, rechtstreeks uit Thailand!

Houari Grine in zijn foodtruck Titta's Ice Rolls. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Ice Rolls! Dat is het nieuwe concept dat Houari Grine (34) vanuit Thailand naar Brugge brengt. De marktkramer uit Sint-Kruis serveert straks vanuit zijn foodtruck het Thais ijs, dat enkele jaren geleden ontstond, in de Breydelstad. “En de klanten kunnen het hele proces volgen, net dat is zo uniek!”

De Ice Rolls zijn een fenomeen op sociale media net omdat ze er zo leuk uitzien. Een standaard ijspotje met geen ijsbolletjes, maar rolletjes! En een toefje slagroom voor de liefhebbers. “Ik heb de Ice Rolls ontdekt tijdens mijn reis naar Thailand”, zegt Houari Grine (34). “Op de markten in Thailand is er een overvloed aan Ice Rolls-kraampjes. Het sprak mij meteen aan om deze Ice Rolls naar Brugge te brengen. Zo werd foodtruck ‘Titta’s Ice Rolls’ geboren.”

A la minute

Dit zijn de Ice Rolls, afgewerkt met een toefje slagroom voor de liefhebber.
Dit zijn de Ice Rolls, afgewerkt met een toefje slagroom voor de liefhebber.

Maar wat is het precies? “Het is totaal verschillend van ijs dat je in een ijssalon koopt. De Ice Rolls worden à la minute gemaakt op een diepvriesplaats van -30°C die de klanten kunnen versieren met toppings naar keuze. Eigenlijk ziet het eruit als een bloemetje. De klanten kunnen het hele proces van de rolletjes volgen, net dat is zo uniek!” (Tim Vansteelandt en Noa Cornaer)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier