Horecazaak ‘Zeer Lekker’ brengt gezonde maaltijden aan huis in Gistel en Westkerke

foto TVA
Redactie KW

Vanaf 1 november brengt horecazaak Zeer Lekker uit Gistel elke dag in Groot-Gistel en Westkerke een maaltijd aan huis voor 10 euro. Daarmee wil initiatiefneemster Veerle Cooman de gezonde maaltijden, die ze al drie jaar aanbiedt in haar afhaalzaak en buitenrestaurant, ook brengen naar mensen die wat moeilijker te been zijn of het huis niet uit kunnen of willen.

“Het gebeurt regelmatig dat iemand alleen komt eten”, begint Veerle. “Een klant die in zijn of haar eentje komt, krijgt van ons evenveel – zo niet meer – aandacht dan een groot gezelschap. Toch voelen mensen die alleen of moeilijk te been zijn, of die aan huis gekluisterd blijven, zich genoodzaakt om steeds weer dezelfde gerechten uit grootkeukens aan huis te laten bezorgen. Wel, dat willen wij doorbreken. We kunnen perfect en tegen dezelfde verkoopprijs een goede en gezonde maaltijd bezorgen, zoals onze ouders, of oma en opa die bereidden”, zegt Veerle.

“Daarmee bedoel ik: zonder allerlei producten om je eten langer te laten bewaren. Al die E-nummers op het etiket dienen enkel om het voedsel beter te laten glimmen en langer te bewaren. Wij willen ons concept doortrekken. Dat betekent dus geen bewaarmiddelen of kleurstoffen, vers geslacht en goed gekweekt vlees, kippen en varkens die buiten mogen gelopen, runderen die gras hebben gegeten, vis rechtstreeks uit de veiling, groenten en kruiden uit onze eigen kweek of van biologische boeren. Wij maken dat klaar aan dezelfde prijs als grote leveranciers.”

“ Let wel, we gaan ook geen honderd mensen kunnen gelukkig maken. We zijn bescheiden en mikken op een tiental, misschien twintig, personen. Wie eerst komt, eerst maalt. Alleen zo kunnen wij die kwaliteit garanderen. Alles wordt trouwens bij ons in huis bereid, van het pellen van garnalen tot het uithollen van tomaten, het trekken van bouillon of het schillen van aardappelen. Als wij maaltijden aan huis leveren, dan is de kwaliteit zeker identiek aan die van ons buitenrestaurant en van onze afhaalmaaltijden.”

Dagelijks andere soep

Die afhaalmaaltijden biedt Zeer Lekker al aan sinds begin 2019. Het buitenrestaurant kwam erbij in volle coronacrisis. “De maaltijdbezorging aan huis is de kroon op het werk”, meent Veerle. “We willen die maaltijden elke dag, 7 dagen op 7, warm bij mensen thuis bezorgen. Elke dag van de maand is er een andere soep. Op de zon- en feestdagen na, want dat staat een voorgerecht in plaats van soep op het menu. De hoofdgerechten bestaan vooral uit vlees of vis, met groenten en een soort aardappeltjes.”

“De desserts worden in huis bereid, gaande van vers fruit tot Bretoense perentaart. Op de feestdag van 1 november, bijvoorbeeld, staat er meloen met parmaham, kalfstong in madeirasaus met kroketjes en Normandische appeltaart op de kaart. Wie de maaltijd van de dag niet lust, kan opteren voor het weekmenu, waar dan ook nog eens de keuze is tussen vlees en vis. We stoppen het maandmenu graag in de bus bij wie geïnteresseerd is.”

Speciale vragen

“Stel dat iemand maaltijden voor de hele maand heeft besteld, maar om welke reden dan ook een menu wil overslaan, dan vragen we zeker daags voordien te verwittigen. Het bedrag van die maaltijd wordt in mindering gebracht de maand daarop. Omdat we kleinschalig werken, kunnen we ook inspelen op speciale vragen van mensen die pakweg geen zout mogen eten. Suiker en lactose proberen we sowieso al te vermijden.”

Wie de hele maand elke dag tussen 10.30 uur en 13 uur een maaltijd thuis wil laten leveren, betaalt daarvoor 10 euro per dag voor het voor- en hoofdgerecht en dessert. Wie dat af en toe wil doen, betaalt 12 euro daags en 14 euro voor een zon- of feestdag. De maaltijden kunnen na reservatie ‘s avonds ook in de Catryssevoetweg 4 in Gistel worden afgehaald, ook door mensen die gewoon eens geen zin hebben om zelf nog te koken.

De maaltijdbedeling aan huis start op 1 november. Meer info: 0470 605 599, via Facebook of mail info@zeerlekker.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier