Hoppestad organiseert Quiz van de Wakkere Burger: “Antwoorden kwamen uit ‘De Poperingenoare’

De winnende ploeg van de Quiz van de Wakkere Burgers was ‘Binnenkouter’. © MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In Poperinge vond onlangs de zesde editie plaats van de Quiz van de Wakkere Burger. De quiz staat helemaal in het teken van de stad Poperinge. Jong en oud kunnen deelnemen, en de teams worden gevormd door buurtbewoners uit dezelfde straat. De antwoorden konden de deelnemers onder andere terugvinden in deze krant.

“De quiz is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen doorgewinterde quizzer te zijn om mee te doen. Elke wakkere Poperingse burger kan zijn of haar kennis inzetten in een straatteam. Het idee om tijdens een ronde de antwoorden te plukken uit De Krant van West-Vlaanderen, editie het Wekelijks Nieuws – in onze Hoppestad voor veel inwoners nog steeds ‘De Poperingenoare’ – kwam van quizmaster Jochen Nolf”, zegt schepen van Cultuur Loes Vandromme (CD&V).

“Jochen is al van de partij als quizmaster sinds de eerste editie, ondertussen al acht jaar geleden. Dit was de zesde editie. Door de coronacrisis was er twee jaar geen quiz, maar deden we wel een online quiz. De wakkere burger moet op de hoogte zijn van wat er leeft in Poperinge als hij of zij de quiz wil winnen. De krant is dus ideaal voor lokale vragen over Poperinge.” In totaal namen 22 teams deel. De winnende ploeg werd ‘Binnenkouter’. Zij namen deel met drie ploegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier