Hondjes en ook hun baasjes kijken al uit naar nieuw Doggy Splash Day in buitenzwembad in Izegem

Op de foto zie je vooraan v.l.n.r. Kimberly Desplenter, Nick Deloof, Carine Deltour, Louise De Smet en Christel Van Hoecke. Achteraan v.l.n.r. Sandy Verschaffelt, Lauren Rosseel, Heide Vanderbeke, Pieterjan Despeghel, Shirly Acke, Julie Vankeirsbilck, helemaal achteraan Katrien Vermeulen en op de stoel Jef Despeghel. © Frank
Wouter Vander Stricht

Op zondag 22 september wordt nu al voor de zesde keer in het buitenbad van zwembad De Krekel in Izegem een Doggy Splash Day georganiseerd. Daarbij kunnen honden samen met hun baasjes het water in duiken. Via de deelname worden ook goede dierendoelen gesteund, dit jaar SOS Reptiel en de Stichting Prins Laurent. Vorig jaar klokte men af op ruim duizend deelnemers en meer dan 700 honden.

Het is de vzw De Natte Neuzen met uitvalsbasis in Harelbeke die de organisatie op zich neemt. Die vzw bestaat uit een groepje bevriende hondenliefhebbers die jaarlijks enkele activiteiten op poten zetten, waarbij enkele wandelingen, maar het topevent is en blijft de Doggy Splash Day. Jaarlijks worden de records gebroken, vorig jaar daagden maar liefst 1.048 baasjes op, goed voor 705 honden. Het baasje mag, maar moet uiteraard niet, mee het water in. “We kunnen hier gebruik maken van de douches en kleedkamers, alles is hier aanwezig”, zegt Carine Deltour, de drijvende kracht achter de organisatie. Samen met Nick Deloof, Kimberly Desplenter en Louise De Smet maakt ze deel uit van het bestuur.

De Doggy Splash Day is ondertussen in de hondenwereld een bekend evenement. “We zijn hier in Izegem neergestreken door Virginie Tavernier, een van onze stichtende leden die jammer genoeg overleden is. Qua locatie is het hier top, er zijn hier twee buitenbaden, er is de ligweide en er is ruimte voor meerdere standen. Heel wat sponsors uit de hondensector zijn er aanwezig, onder meer Tom&Co en Edgard&Cooper. De eerste 300 baasjes die zich aanmelden krijgen van de organisatie een extra gadget en er is voor iedereen een goodiebag voorzien.”

Opnieuw een record?

Vooraf inschrijven is niet mogelijk. “Daar doen we niet aan mee, we weten dat heel wat mensen het weer afwachten. En als het dan regent, haken sommige mensen af. Dus niemand moet bij ons vrezen zijn centen kwijt te zijn. Per persoon betaal je zes euro, daarvoor mag je ook meer dan één hond mee brengen.” Ook aan de veiligheid van mens en dier is gedacht, er is een dierenarts aanwezig, net als geoefende hondenbegeleiders. Ook de brandweer en de Izegemse redders tekenen present. “Of we dit jaar een nieuw record halen? Dat hangt af van het weer. Maar we ervaren dat het enthousiasme alvast erg groot is.”

Zondag 22 september van 12.30 tot 18 uur: Doggy Splash Day in zwembad De Krekel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier