Honderd veldbedden voor het Rode Kruis

© MD
Redactie KW

Bij het Rode Kruis-Poperinge werden honderd nieuwe veldbedden afgeleverd door Multishop Desomer-Plancke. Deze werden aangekocht met een deel van de opbrengst van de stickeractie. Naast de veldbedden werd er ook een deel van de communicatie apparatuur vernieuwd.

“Tijdens de voorbije stickeractie werden terug een recordaantal stickers verkocht op de kruispunten. Maar liefst 4.500 Rode Kruisstickers werden aan de man gebracht in en rond Poperinge. Met de opbrengst van de jaarlijkse stickeractie investeert onze lokale Rode Kruis-afdeling in de opleiding van hun vrijwilligers, het organiseren van eerste hulp opleidingen en in materiaal voor de hulpdienst. Zo wordt dit jaar een deel van de opbrengst besteed aan communicatieapparatuur en de aankoop van veldbedden, die kunnen ingezet worden bij preventieve hulpacties, rampen en evacuaties” zegt voorzitter Mieke Vandeputte.

“De veldbedden stonden al een tijdje op het verlanglijstje van Rode Kruis Poperinge“, aldus Dirk Spenninck, verantwoordelijke Communicatie en Werving. “De voorbije jaren werd er enkele keren beroep gedaan op de afdeling om bijstand te verlenen bij de opvang van jeugdkampen na het ontruimen van hun kampplaats na een onweer. Dan werden de bekende Nato-brancards ingezet maar deze zijn niet zo comfortabel om er de nacht op door te brengen. Vorige zomer werden zelfs veldbedden opgehaald in Brugge om de noden te kunnen lenigen. Ook het Jeugd Rode Kruis van de afdeling kan er gebruik van maken voor het jaarlijks zomerkamp. Deze veldbedden werden geleverd door en met de steun van Multishop Desomer-Plancke uit Poperinge.”

Dit werkjaar verzorgde Rode Kruis-Poperinge reeds vijftig preventieve hulpdiensten. Deze zijn goed voor maar liefst 1.650 uren vrijwilligerswerk. Hierbij werden 420 slachtoffers verzorgd. 21 mensen werden tijdens deze hulpdiensten afgevoerd naar het ziekenhuis. Vijf keer werd bijstand verleend door de dienst 112 en vijf keer moest een MUG-team ingeschakeld worden.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier