Hobbelige Planterijdreef in Wijnendale krijgt 300 kubieke meter vers grind

Diepe putten in de Wijnendaalse Planterijdreef maken het fietsen quasi onmogelijk. Intussen is de stad gestart met het herstellen van de dreef. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

De Planterijdreef nabij het Kasteel van Wijnendale maakt deel uit van een fietsroute, maar lag er tot enkele dagen geleden bijzonder slecht bij. Tijdens de Torhoutse gemeenteraad van maandagavond klaagde raadslid Jasper Vangheluwe (N-VA) de toestand aan. Intussen is het herstellen van de dreef van start gegaan.

“De bijna 56 km lange provinciale Kastelenfietsroute is een prachtige fietslus, maar één strook is quasi ondoenbaar om erop te rijden”, foeterde Jasper. “Dat is helaas de Planterijdreef in Wijnendale, die vol putten en bulten zit. Doe hier dringend iets aan, want dit is geenszins positief voor onze stad.”

Alleen mogelijk in droge omstandigheden

Schepen van Openbare Werken Hans Blomme (CD&V) zei dat de werkzaamheden om de Planterijdreef weer mooi vlak te maken, al begonnen zijn. “Jammer genoeg deed er zich vorige week een defect aan de kraan van onze technische dienst voor, waardoor we het project niet hebben kunnen afwerken”, zei hij. “Maar van zodra het kan, zullen we de volledig dreef onder handen nemen en fietsveilig maken.”

“We kunnen de werkzaamheden enkel uitvoeren in droge omstandigheden. Een toplaag grind van 10 cm wordt losgetrokken en gemend met nieuw grind, waarna het geheel wordt vastgereden tot een effen oppervlak. In totaal dienen we ongeveer 300 kubieke meter vers grind aan te voeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier