Heuvelland valt in de prijzen met avontuurlijke sportzone Wijtschate

© (Foto MD)
Redactie KW

Op de uitreiking van de awards van de VVOG (vereniging voor openbaar groen) heeft de gemeente Heuvelland de prijs gewonnen voor de beste avontuurlijke speelzone in Vlaanderen. De omgeving van de sportzone in Wijtschate werd zo bekroond door de jury voor de prachtige realisatie.

“Nadat we er vorig jaar al de prijs wonnen voor beste begraafplaats, is ook deze bekroning een hart onder de riem voor alle medewerkers en gemeentebestuur,” zegt schepen Wieland De Meyer.

De jury bekroonde het project voor de gedurfde aanpak om een speelomgeving te realiseren die een echte link legt naar het omliggende landschap. De aanpak met een sterke participatie, het verkeersvrij maken van de hele site, heel veel vergroening en ontharding en vooral heel diverse sport- en speelzones voor de jongeren kon de jury duidelijk bekoren. “Het was afgelopen zomer ook al duidelijk dat deze zone echt wel een nieuwe trekpleister wordt in onze gemeente. Heel wat fietsers en wandelaars leerden de plek al kennen als stopplaats, maar door de nieuwe realisatie kwamen al nieuwe lessenreeksen, festivals en sportevenementen zoals “over the top” er tot stand. Daarnaast werd de site uiteraard al heel intensief gebruikt door de speelpleinwerking, de sportkampen, chiro en vele sportploegen die allen lovend zijn over de realisatie,” aldus tot besluit nog Wieland De Meyer.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier