Heuls koppel wint 10.000 euro tijdens Super Shopping Kortrijk

Redactie KW

Zondagmiddag vond op het Schouwburgplein in Kortrijk de Super Shopping plaats. Hilde Decap (47) en Johan Delva (53) uit Heule gingen met de hoofdprijs van 10.000 euro aan de haal.

Ook de intussen derde editie van de Super Shopping Kortrijk lokte een massa volk naar de stad. Op en rond het Schouwburgplein verzamelden zowat 6.000 mensen, goed voor samen ongeveer 500.000 tombolalootjes. Tijdens de Super Shopping Kortrijk gingen die lotjes in een grote pot om uiteindelijk negen winnaars te kiezen. De uitreiking werd verzorgd door Wendy Van Wanten, die voor de gelegenheid met het hele gezin naar Kortrijk was afgezakt. De charmante presentatrice leidde het geheel in goede banen, bijgestaan door Sinterklaas en enkele Zwarte Pieten.

“Dochter zal bij zijn”

Er werden negen cheques uitgedeeld, de uiteindelijke hoofdprijs van 10.000 euro ging naar Hilde Decap en Johan Delva uit de Leiaarde in Heule. Zij kregen het winnende lot bij Scotch & Soda, een kledingwinkel in K in Kortrijk. “We kwamen hier onlangs een nieuwe jas kopen, want mijn dochter Elien (21) werkt hier als jobstudent”, zegt Hilde. “Ze zal in de wolken zijn met de prijs want zij zal hier een deel van het bedrag mogen spenderen. Zelf zullen we een goede muziekinstallatie kopen en misschien ook een iPhone. Verder hebben we niets bijzonder in gedachten, iedereen zal sowieso wel een extraatje krijgen met Kerstmis.”

Burgemeester Van Quickenborne mocht het koppel de cheque van 10.000 euro overhandigen, in mei mocht hij het koppel nog in de echt verbinden. “Het is de tweede keer dit jaar dat we de burgemeester persoonlijk ontmoeten. Op 8 mei zijn we getrouwd en het was Vincent Van Quickenborne die ons in de echt heeft verbonden. Leuk detail is dat hij nu op 8 mei 2016 voor de eerste keer vader wordt.”

Heuls koppel wint 10.000 euro tijdens Super Shopping Kortrijk

Beste verkoopster

Ook de beste verkoper/verkoopster werd gekozen. Dit jaar ging de prijs naar Britt Degroote (22) van Pomodoro, een restaurant en traiteur met Italiaanse specialiteiten in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Kortrijk. Pomodoro is de zaak van de papa van Britt, Guido. Dankzij haar overwinning mag ze 2.500 euro spenderen in Kortrijk. “Ik zal dit bedrag delen met mijn vriend”, zegt Britt. “Ik weet nog niet precies wat ik zal kopen, wellicht heel veel kerstcadeautjes en ik zal mij sowieso ook eens goed in ‘t nieuw zetten”, glimlacht ze.

De andere winnaars zijn: Julie Ronse uit Kortrijk (500 euro), Karen Desmet en Mathias Dumortier uit Kortrijk (500 euro), Stephanie Claeys uit Marke (500 euro), An Vandecasteele uit Gits (750 euro), Natacha Jaumain uit Kortrijk (750 euro), Sharonny Dejaegere en Wouter Vandendriessche uit Menen (1.000 euro), Francesca Messely uit Moorsele (5.000 euro). Ook A’kzie, de vereniging die elk jaar een eindejaarsfeest organiseert voor wie het minder breed heeft, kreeg een cheque ter waarde van 2.500 euro.

Door de terreurdreiging op niveau drie werden ook tijdens de Super Shopping extra veiligheidsmaatregelen genomen. Naast de security waren tien extra agenten aanwezig. Het plein werd ook volledig afgesloten.

(NVH – foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier