Een tijdje geleden zei Het Zesde Metaal toe om een van de twintig Artists in Residence van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) in Antwerpen te worden. "We moesten ons laten inspireren door de kunstwerken, het nieuwe gebouw in wording en de museale werking", zegt Wannes Cappelle.

In de collectie van het museum vond Het Zesde Metaal wat de groep zocht, met name inspiratie voor het nieuwe project 'Meesters'. In de vorm van een projectsubsidie gaf minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) extra ondersteuning voor de realisatie hiervan.

Op donderdag 6 december lichten Het Zesde Metaal en het KMSKA het project 'Meesters' toe in aanwezigheid van minister Gatz.

(SVV)

Een tijdje geleden zei Het Zesde Metaal toe om een van de twintig Artists in Residence van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) in Antwerpen te worden. "We moesten ons laten inspireren door de kunstwerken, het nieuwe gebouw in wording en de museale werking", zegt Wannes Cappelle.In de collectie van het museum vond Het Zesde Metaal wat de groep zocht, met name inspiratie voor het nieuwe project 'Meesters'. In de vorm van een projectsubsidie gaf minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) extra ondersteuning voor de realisatie hiervan.Op donderdag 6 december lichten Het Zesde Metaal en het KMSKA het project 'Meesters' toe in aanwezigheid van minister Gatz.(SVV)